söndag 1 juli 2012

Att låtsas vara den du vill vara

Vi brukar alla ha egenskaper som är oönskade och känna avsaknad av andra egenskaper som vi istället skulle vilja ha. Då vill jag säga - allt är möjligt

Forskning påvisar att vårt beteende påverkar våra tankar i större utsträckning än man tidigare trott. Om du t ex går omkring med hopsjunken hållning, sänka axlar, blicken i backen, ledset uttryck i ansiktet och allmänt tunga steg kommer du så småningom att börja känna dig smått deprimerad. Detta beroende på att din kropp sänder signaler upp till hjärnan. Om du istället rätar på ryggen, lyfter blicken, ler, drar bak axlarna och håller huvudet högt kommer du snart att upptäcka att du mår mycket bättre, även om du inte var på speciellt bra humör från början. Vi skickar här upp signaler till hjärnan att vi mår bra och den tolkar själv detta och börjar sända ut substanser och hormoner tillbaka till kroppen som gör att du automatiskt mår bättre. Hjärnan tror på det kroppen signalerar. Enkel ekvation.



Med denna vetskap i bakfickan kan du nu börja "låtsas att det är sant" Med det menar jag att du kan känna hur/vem du egentligen skulle vilja vara från och med idag och sedan börja vara den genom att inta positioner i kroppen som går i enlighet med detta. 
Om du exempelvis skulle vilja vara en framåt och glad person som vågar göra det du önskar och drömt om är det dags att börja uppträda som en glad och upplyft, framåt person med din kropp. Du kommer att så småningom lägga dig till med dessa egenskaper och personlighetsdrag eftersom hjärnan agerar utefter dina kroppsliga ageranden och uppträdanden. Kropp, sinne och själ agerar i enlighet med varandra.

Den här fascinerande tekniken - "uppträd som om du redan vore den du vill bli" har testats i en psykologisk undersökning vid Stanforduniversitetet, och det visade sig att den är otroligt effektiv och kraftfull. Psykologerna vid universitetet valde en grupp känslomässigt trygga studenter och delade slumpmässigt in dem i två grupper i en simulerad fängelsemiljö. Den första gruppen instruerades att agera fångvaktare och den andra som fångar. Försökspersonerna påverkades så drastiskt att man fick avbryta studien efter bara sex dagar eftersom "fångarna" började drabbas av depressioner, gråtattacker och nervositet medan vakterna började inta ett förhållningssätt och beteenden som var både arrogant, grymt och känslokallt. Experimentets resultat visade att det är otroligt effektivt att aväånda sig av tekniken " låtsas att det är sant redan"



Så varför inte göra en liten inventering över egenskaper du skulle vilja ha och hur du skulle vilja vara för att må så galet bra som det bara är möjligt och sedan börja med att inta kroppsliga positioner, ageranden och beteenden som gynnar detta

The sky is the limit och du behöver inte söka efter dig själv eftersom arenan är öppen för att skapa dig själv så som du vill och har lust.

4 kommentarer:

  1. Fantastiskt! Tack!

    SvaraRadera
  2. Vilket bra inlägg.
    Önskar dig allt väl, kram Maria

    SvaraRadera
  3. Japp, så är det ....
    kroppshållningen och tänket betyder mycket för hur vårt liv är o blir :)
    En rak rygg o kroppshållning - hjälper oss framåt :)
    Och - att vara rak hjälper oss även till en bättre andning och hjärtverksamhet, inte att förglömma :)
    Tack för ett bra inlägg, som kanske väcker upp några :)
    Kram på dig du fina,
    :D

    SvaraRadera
  4. Jag har just investerat i ett ord som jag fick av dig.. och klurar lite på vilka sidor jag ska kliva in i och vem jag kan låta mig inspireras av..

    TACK för att du är du!

    Kramar

    SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...