måndag 30 april 2012

(O)medveten närvaro


Dagens målning som är en spontan förlängning av en tanke som kom till mig i morse. Ibland måste vi bara lägga ner alla analyserings- reflektions- och utvärderingstankar och bara LEVA också. Bara vara i vår egen existens utan att fundera huruvida det är av godo eller ej. Bara befinna oss i stunden och känna glädje att vi får just den här stunden. Inte på något sätt "släta över" eller förtränga känslor med ett påklistrat leende. Nej snarare bemöta livet med ett leende och just be me. Mindfullness eller medveten närvaro. Kanske t o m dristar mig att kalla det omedveten närvaro eftersom vi vilar från tanken och bara tar in att vi faktiskt kan le mot livet,springa på lätta fötter, öppna hjärtat och vara oss själva (om vi vill).

Life is to short to find out
Just live
and smile
4 kommentarer:

 1. Jag tror också att vi ibland funderar och analyserar för mycket. Varför saker blev som det blev. Ibland är det bättre att bara låta det vara som det är, som det faktiskt blev. Vara som ett obekymrat barn i solen. Det är nog det som är att vara i Nuet, släppa tankarna och grubblerierna och bara VARA.

  Kram på dig Kloker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland är det bättre att bara vara.....det är iofs lättare att säga än att göra
   kram kram till dig

   Radera
 2. för att spinna vidare på Mindfulnessmamman ovan, tycker jag mig ha märkt att grubblandet, analyserandet kan fungera som skydd för att slippa lyssna på känskorna, på det sanna, fria "självet". För det är skrämmande att lyssna på det "själv" som blivit tillbakatryckt i så många år. Man vet ju inte riktigt vad som ska komma ut när det släpps fritt ;-)
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant så sant...jag tror också att det kan vara ett skydd för att slippa ta itu med och lyssna på de äkta känslorna. tänkvärt
   kram kram Ann
   E

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...