fredag 20 april 2012

Ingen annanstans kommer det att vara bättre

Vi har en benägenhet att leva i framtiden, inte nu. Vi säger: "Vänta bara tills jag slutat skolan och tar studenten då ska jag verkligen leva." När vi kommit dit säger vi " Jag måste bara ha ett bra jobb för att verkligen kunna leva det liv jag vill" Sedan kommer att man måste ha en bil, sedan en bättre ekonomi, en sambo,  barn, mera tid, bli pensionär osv. Vi klarar inte av att leva i nuet. Livet rusar på och vi har en tendens att stå kvar på perrongen och undra vad som hände. Vi tenderar att skjuta upp det där att LEVA till framtiden, en avlägsen framtid. Vi vet inte när den kommer. Men rätta ögonblicket är att leva är NU.Nu menar jag inte att vi ska accelerera eller prestera mera. Nej snarare tvärtom. Dra i bromsen och känn in livets puls. Just DITT livs puls. Inte samhällets pådyvlade puls som gör oss till masstyrda robotar under framångsprestationens evinnerliga piska. Men våga göra det som ditt hjärta längtar efter. Våga göra det som krävs för att få din passion att blomma. 

Vi hoppas alltid att någon annan har svaret. En annan plats kommer att vara bättre, en annan gång kommer allt att ordna sig. Men så här är det - Ingen annanstans kommer det att vara bättre och det har redan ordnat sig. I ditt allra innersta har du svaret. Du vet vem du är och vad du vill.

Kram och vardagsvackra tankar till dig

6 kommentarer:

 1. Ja, vi lever nu, planerar för framtiden och tar lärdom av dåtiden eller? Vi borde göra det i alla fall :)....
  Men framtiden vet man mycket lite om....men vissa planer slår in i alla fall :)

  SvaraRadera
 2. Vi är redan framme! Så sa Tcich Nhat Hanh, och det är så sant. Vi är redan där. Vi ska inte jaga efter lyckan, eller tro att gräset är grönare på andra sidan. Inte heller vänta med att leva tills pensionen, semestern, när jag blir frisk osv. Livet är Nu, lyckan är här om du vill se den. Gör det bästa av det du har. Planer kan vi ha, drömmar likaså, men inte förvänta oss att det ska bli på ett särskilt sätt eller oroa oss i förväg. Det blir som det blir. Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Det krävs mod att göra det som hjärtat längtar efter. Det är när vi öppnar dörren till detta, som vi är som mest sårbara.
  ann

  SvaraRadera
 4. Livet är magiskt, just här och just nu. Över en småblommig latte kom en insikt till mig i grådagens skymning. Som en nygammal version av mig själv klev jag ut från cafeet och omfamnades av livet.

  Kramen

  SvaraRadera
 5. Oj, jag tror nästan att jag gillade den formuleringen.. tar nog och inleder ett inlägg med den.. där ser man vad som mer kan dyka upp när man minst anar.

  Kram igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon min vän
   Så härligt om jag kan inspirera och att du finner dig själv i en nygammal version av dig själv och omfamnar livet...intressanta du
   kram kram
   E

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...