torsdag 19 april 2012

Låta saker vara som de är och släppa taget

På min morgonpromenad bjöds jag  idag på vårblommor, morgonsol och mysiga pratstunder med min älskade livskamrat. Det slog mig hur underbart dyrbart härligt det är i all sin självklara enkelhet. Men det är DÄR själva livsrörelsen bor. Det är där själva livet utspelar sig i sin renaste form. Vi tror ofta att det är de arrangerat storslagna högtiderna vi minns mest men det är faktiskt det enkla vi minns och som i slutänden då också blir det storslaget vackra att spara i minnesbanken. 
Tänk också jämförelsevis så mycket vardag vi upplever och så lite högtider. Det är därför av stor vikt att vi verkligen är där och närvarar i stundens magi så som den är. Inte förflyttar tanken fram till sen eller bak till då. 

Det finns dessutom så mycket som vi inte kan påverka och som vi därför kan släppa taget om. 90% av allt det vi oroar oss för händer aldrig och resterande 10% händer förmodligen oavsett om vi oroar oss eller ej men kanske med en helt annan utgång än vi befarade...so let go..Ge dig själv så mycket kärlek att du aktivt släpper taget för att låta vardagsmagin sippra in mellan vardagligheterna istället för oron. Ge plats för D I G

En liten mindfulness övning att ta med sig in i sin dag

Låt varje utandning påminna dig om att släppa taget och därigenom ge utrymme för nästa andetag. Du behöver inte göra något annat än att registrera att du andas ut och tänka en tanke:

*Jag släpper taget

Om du vill kan du lägga till

*Jag släpper taget om

-det som varit
    -mina spänningar
-min oro
-min irritation


16 kommentarer:

 1. Tack. Detta behövdes idag när jag återigen har en ond rygg som smärtar o oroar. På ngt sätt tror jag att jag gärna lägger oro just i ryggen, med värk som följd. Nu ska jag följa ditt råd.
  Ha det gott/ Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter toppen Maja. Ibland försöker själen tala till oss genom kroppen. En kollega sa en gång till mig att smärta i kroppen är ofta själen som knackar på och den knackar högre och högre tills vi lyssnar på den och gör det vi behöver göra för att må gott
   Ha det gott
   kram

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Tack för dina oerhört inspirerande ord! Det behövde jag höra idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får ofta vad vi behöver och när vi behöver det...:)
   kram till dig

   Radera
 4. Jag har kommit i kontakt med "HealingCoden" :)
  Har du läst dom övningarna?
  Dom är bara så fantastiskt kraftfulla :)
  Prova :) jag ska skaffa boken, helt klart :)
  Jag vet att du är mottaglig för dom övningarna,
  som också handlar om att släppa taget om skräääp . . .
  En släppa taget om . . . kraamis
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Ska absolut kolla upp genast
   kram

   Radera
 5. Det är en otroligt härlig känsla när man bara blir så tacksamt glad och lycklig över något litet. Inte någon stor händelse utan den där vardagslyckan som bara slår ner som en bomb extra ibland. Det är den känslan som får det ögonblicket eller stunden att bara bli så speciell. Extra speciell.

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. att släppa taget,,,inte enkelt men så viktigt och så myket bättre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja såå mycket bättre och med träning kommer man närmre och närmre
   kram

   Radera
 7. At det stora finns i det lilla är sanningen. Jag vet att jag och maken var lite ledsna över att vi inte kunnat ge våra äldsta barn några resor när de var små. Men så en sommar så var vi på Mallorca! Vi var så glada. När sommarlovet var slut frågade vi pojkarna vad som varit bäst i sommar. "När vi var i skogen och grillade korv" svarade de glatt. Skogen ligger några hundra meter bort från huset....
  Det gav mig en insikt om att det som är viktigt för barnen är att vi är närvarande med dem, skrattar och umgås. Inte var vi är eller vad det kostar. Kostnaden och förväntan kan istället bli en press på att "nu måste vi ha roligt!".

  Angående släpp taget. Detta är underbart att lära sig. Jag har jobbat med Mindfulness i 7 år både professionellt och med mig själv. Det är ett verktyg som kan vara livsförändrande att våga släppa taget. Att vara Nu och släppa oro och ältande. Så mycket kraft och energi det sparar!

  Ha en fin dag i all sin enkelhet nu du kloka kvinna
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara du för att du delade med dig om dina barns reaktioner. Det gjorde mig både glad och varm. Jag håller just nu på och sammanställer inspirationsföreläsningar som jag ska hålla på en kommun här utanför Göteborg på just det här temat och jag tror jag måste få ta med detta som ett exempel. Känns det ok för dig?
   Stor kram och mindfulnesstankar till dig
   Emma

   Radera
  2. Självklart Emma. Lycka till med din föreläsning! Att föreläsa är väldigt roligt :-)
   Trevlig helg Emma

   Radera
 8. Ja du AnnLousie det är sannerligen en underbar känsla
  Ha det gott
  kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...