söndag 29 april 2012

NäralivetupplevelserJag brukar säga till mina kursdeltagare och klienter att spara på själfulla ögonblick som får oss att blomma. Att tillåta oss att stanna kvar i upphöjda ögonblick då vi mår som bäst, för att sedan plocka upp känslan när vi behöver kraft. Att vara uppmärksam och inte bara låta dessa livgivande stunder passera förbi till handlingarna Idag fick jag ett till samlingen. Jag och min stjärnögde vän tog oss ut till havet och åt vår lunch bland klipporna med det mest gnistrande hav ni kan tänka er som kuliss. 


Havet gör något med mig som jag inte riktigt kan förklara. Jag får en känsla av att storhet och en känsla av att ingå i en större enhet. Ja jag vet det kan låta luddigt men jag får samma känsla när jag vistas intill vidder, höjder och vackra gamla skogar också. Mina tankar får möjlighet att "värka ut" och det skapas ett mentalt mellanrum däremellan som gör att jag känns lättare och klarare i min tankeverksamhet.


 Jag är starkt beroende det är bara att erkänna. Beroende av naturromantiska upplevelser som berör mig. Jag brukar kalla  dessa "näralivetupplevelser" eller"inspirational kicks". En av orsakerna till att jag bloggar är att det är ett utmärkt sätt att arkivera, spara och reflektera över just dessa ögonblick av LIV.


Kom ihåg att du är älskad och när våren slår ut i denna obeskrivbara blomning är det naturens sätt att säga JAG ÄLSKAR DIG

<3

10 kommentarer:

 1. Verkar som en fantastisk dag och jag tror jag förstår vad du menar med känsla av storhet och att ingå i en större enhet. Jag brukar också ha sådana dagar/händelser. Igår hade jag en sådan dag när vi var ute jag och barnen. Luften, elden och lugnet var gav en sådan härlig fri stor känsla. Likadant när vi är på andra vackra platser i naturen. Fjället och sjöar har den effekten också.

  Tycker om ditt ord för det hela - "Näralivetupplevelser". För det stämmer ju precis. Tack för fin läsning! :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker själv att näralivetupplevelser ramar in känslan på ett bra sätt
   Ja fjäll och berg framförallt och SKOGENS kloka mäktighet
   kram kram

   Radera
 2. Näralivetupplevelse... wow.. vilket underbart och passande ord. Detta tar jag till mig och kanske att jag måste göra ett inlägg och länka hit min vän. :) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart om jag kan inspirera... du får gärna länka
   kram kram

   Radera
 3. Ja, det är en underbar och totalt livsbejakande känsla! Jag är inne i ett flow av näralivetupplevelser just nu. Det är inte så ovanligt för mig den här tiden på året... Det känns som ett kärleksflöde åt alla håll, utifrån och in och inifrån och ut:-)

  Kramar Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt med ett flow av näralivetupplevelser..känn njut och lev
   kram

   Radera
 4. just havet :)
  storheten blandad med ens egen litenhet gör mig trygg. nära livetupplevelser!
  mäktig tanke att verkligen använda ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man fylls av någon slags mäktighetskänsla
   underbart
   kram

   Radera
 5. Havet är verkligen en speciell upplevelse!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...