lördag 7 april 2012

Att inspirera och att låta sig inspireras


Jag jobbar ju mycket med kreativitet både inom mitt konstnärsskap förstås men också inom min coaching och kursverksamhet. Jag tror på helhet och att vi människor får bättre kontakt med större delar av oss själva om vi använder vår högra hjärnhalva lite mer och låter vår egen inneboende kreativitet ta en större plats. 

Wikipedia beskriver kreativitet på följande sätt:

Kreativitet är en kognitiv egenskap och praktisk förmåga, att frambringa nya skapelser, vare sig produkten är av konstnärlig, politisk, akademisk eller teknisk art, eller hör till affärslivet. I kreativitet ingår att frambringa nya idéer, vara originelllösa problem, genomföra idéerna och att bearbeta dem. Kreativitet som fenomen och egenskap studeras inom skilda fält, med olika utgångspunkter. Fantasi är till skillnad från kreativitet uteslutande en kognitiv process; kreativiteten leder till ett resultat eller en produkt.

Jag kan tycka att det förklarar kreativitet på ett rätt bra sätt och från ett brett perspektiv. Jag är själv en galet kreativ person som behöver stimulera min högra hjärnhalva för att fungera som en harmonisk person. Jag har upptäckt att de flesta människor som jag ser upp till och har som förebilder är på något sätt kreativa personer och fria själar. 


En sådan härlig inspiratör är Kelly Rae Roberts som skrivit boken Takin Flight - to give your creative spirit wings
Det är en bok som inspirerar och får mig att le med hela kroppen när jag läser och tar del av hennes tankar, filosofier, råd, tips och berättelserJag har följt henne en del på hennes blogg och vi har helt olika målningstekniker och konstnärsstil. Däremot tänker vi ganska lika i mångt och mycket och förhåller oss till livet på ett sätt som definitivt påminner om varandra. När jag fick boken i min hand kände jag att den här är en "inspirational kick" som verkligen ger den kreativa själen vingar.En annan inspirerande person som varit min guru och förebild i många år är Louise L Hay. Visst är dt mycket som är väldigt amerikaniserat i det hon framför men budskapet är så genomträngande sunt och värt att ta till sig. Jag har hennes böcker, film och affirmationskort. Jag tar ett kort då och då för att se vilket budskap jag behöver just idag och det är alltid lika inspirerande att ta del av. Me like :)


Jag kan varmt rekommendera att införskaffa hennes vackra I can do it - affirmationskort. De är både peppande, vackra och nytänkande.

2 kommentarer:

 1. Vilken spännande bok, den ska jag kolla upp :)

  Den ser ut som nåt som jag skulle tycka om. Kanske blir en present till mig själv i sommar..

  Kramen och hoppas ditt ägg är fyllt med allt det du önskar

  SvaraRadera
 2. Den boken känns som något som skulle trivas i min bokhylla, tack för tipset!

  Ha en fortsatt härlig påskhelg.

  Kram Britt

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...