måndag 9 april 2012

Att välja tankar (och därigenom också livskvalitet)

Som ni säkert märkt bjuder jag er här på bloggen Livskrafter dagliga Lagen om attraktion-affirmationer från  av Esther Hicks. Dagens affirmation var bara så bra. Jag gör en liten snabb och förmodligen icke grammatiskt korrekt översättning:

Du behöver inte arbeta på att vara i en högre vibration som är naturligt för dig, eftersom det  redan ÄR naturligt för digMen du behöver istället göra dig kvitt tankar som får dig att sänka din vibrationDet handlar om att inte längre ge uppmärksamhet till saker som inte tillåter dig att  vibrera i fullständig harmoni med den du egentligen är.
Det är exakt så det är. Det handlar alltså inte om att ni ska försöka eftersträva någon ny slags positiv vibration på en högre nivå än vad ni är vana vid, för den högre positiva nivån är ert naturliga tillstånd som ni föddes med. Det handlar om att ni ska stänga av allt negativt tanketrassel och skadligt avfall för hjärnan som vi tillskaffat oss under livet och som sänker oss från vår redan naturliga högre nivå. Med andra ord ska vi alltså bara ta oss hem till oss själva inuti oss själva där vi är i samklang med den vi är. 


Ett bra sätt att göra detta är att börja titta på vad jag tänker, vilka jag umgås med, hur jag trivs med mina vardagssysslor, vilken inställning jag har till det jag gör, hur mycket jag fokuserar på sådant jag tycker om och framför allt hur bra jag är på att välja BORT sådant som inte gör mig starkare, vackrare, friare, vänligare och mer livsbejakande. Man kan inte gasa och bromsa samtidigt.
Vill du leva i harmoni, använda dig av attraktionslagen och bygga sköna livsdagar som är DU kan du inte samtidigt vara negativ, umgås med energislukande människor, låta rädslor styra dig och hoppas på att det liksom" löser sig ändå"Vet du, det är bara du som har access till din livskvalitet. jag vet att det låter uppkäftigt men det är också befriande skönt att vi inte är beroende av andra för att må bra. När vi begränsar oss i tanken begränsar vi oss i livet. Välj själv

Jag vet också att flera tänker "men om jag nu varit offer för mobbning i hela mitt liv så...." eller "men jag hade en hemsk barndom så..." eller "min man är en diktator så därför måste jag..." eller " jag har blivit våldtagen så min självkänsla är i botten och därför..."  osv osv Det är hemskt, tragiskt och överjävligt sorgligt att vi ska behöva lida men ska vi dessutom låta detta vara  gjutet i vår framtids betongfundament? Vi kan behöva ta hjälp i en startfas för att komma ur obearbetade känslor osv men viktigast är att vi gör det vår själ längtar efter

Ja och jag håller med om att våra förutsättningar är olika men vi har ALLA problem och erfarenheter som inte omgivningen vet om. Jag brukar säga att det enda stället det finns människor utan problem är på kyrkogården. Alla levande har problem och vi kan låta dessa vara vår vägvisare och livsbegränsare genom hela livet absolut, men vi kan också välja att det är ENOUGH nu och detta ska inte få åsamka mig mer smärta, sorg, litenhet och tillbakahållen livsglädje. Inget som redan skett blir bättre för att vi fastnar i det och låter det bli vår framtidssanning som besmutsar vår livskraft. Vad vill jag ska vara min drivkraft och livssanning IDAG, i detta nu? Är jag värd att må bra? Kommer det att komma någon och knacka på min dörr och fråga om jag vill ha ett bra liv eller är det dags att göra jobbet själv?

Ja några frågor att fundera över kanske och på vägen framåt kan det vara värt att vibrera på sin allra naturligaste och högsta energinivå och därigenom dra till sig mer av sådant vi vill ha och är värda.

Ni är alla så galet sköna utan att ens veta om det. Bli en lagförbrytare och bryt mot Jantelagen och spring genast in på toa, kolla i spegeln, le, säg jag älskar dig exakt som du är, känn med hjärtat att den som möter dig i spegeln är HELT UNDERBAR och har ett stort gott hjärta att dela med sig av. Du är VACKER på ditt speciella sätt och man måste inte vara perfekt för att vara helt amazing. Det är faktiskt mer spännande med skönhet som har lite skavanker och karaktär. 

Skicka gärna iväg ett mailemma@livskrafteremma.com  till mig och berätta hur det kändes att möta sig själv i kärlek och se sig själv med kärleksfulla ögon. Sätt goda hjul i rullning. Du har inget att förlora

Love to you all

8 kommentarer:

 1. Ord som behövs här mer än nånsin. Tack! <3

  SvaraRadera
 2. Tack du fina :)
  Precis vad jag behövde just nu, mitt under en av dom jobbiga helgerna, som jag bara försöker att överleva . . .
  Med hjälp av änglarna så klarar jag mig, vare gång -
  Men det är bara så jobbigt o frustrerande -
  att inte kunna släppa taget om det som inte funkar i mitt liv - så att allt blir lika bra o kraftfullt :)
  Skulle vilja kopiera orden med större text, "Du behöver ..." lättare att ta fram vid behov för mig eller nå'n annan :)
  Okej ???
  Änglabeskydd för dig du fina jordiska ängeln, som hjälper o finns för alla :)
  En skön shiatsuhealing för dig, för det är du värd nuuuuu :)
  Kramis
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är väl för go. Du får kopiera vilka ord du vill från mitt inlägg. inga problem vännen
   Du har så mycket godhet så jag hoppas att livet är lika snällt emot dig som du förtjänar
   stor kram

   Radera
 3. jag behöver nytändning - mitt liv har gått i stå.
  jag vet varken det ena eller det andra längre. motståndet är för stort, skulderna för stora.
  jag vill ha projekt. jag behöver tappa 21 kilo.
  kram och tack för alla fina ord här i din blogg.
  OCH din fina akvarell jag tittar på varje dag ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som om det är lite uppförsbacke just nu Jeanette. Utmaningar som hopar sig.
   Ta en sak i taget och var fokuserad på vad du vill nå och uppnå. Boosta dig med positiva tankar. Var så som du VILL känna dig och till slut blir det så starkt implementerat i dig själv och i ditt liv att förutsättningarna ökar drastiskt. Släpp ALLA tankar på avsaknaden av dt du vill ha och fokusera på det du vill och SKA ha. Lita till att allt du vill ha kommer till dig i sinom tid. Lita på processen. Så fort du känner motstånd och fokuserar på avsaknaden vänder du dig bort från det du vill ha och drar istället till dig sånt du INTE vill ha utan att ens tänka på det. Lika attraherar lika. Äsch du förstår säkert hur jag menar :)
   Jag vet att livet kan både smaka surt, gå i uppförsbacke, motvind och kärva ihop samtidigt men det finns en ljusning - jag LOVAR
   Stor kram och en massa galna sköna skratt skickar jag till dig...here it comes

   Radera
 4. Hej! Oj vad jag fick många tankar om ditt inlägg men jag ska bara skriva kort ändå. Du skrev så många bra rader att jag blev tvungen att läsa tre gånger :)

  Att börja ransaka sitt liv när det gäller allt från umgänge, arbete, fritid och intressen mm kräver en hel del styrka, ja kanske mod kan man säga. För en del människor är det lättare att göra det men många lider sig verkligen igenom den processen. Vi har väl alla olika förutsättningar att hantera motgångar och svårigheter. En del väljer att fortsätta ha det som de har det. Lättare än att börja gräva. Att stoppa huvudet i sanden och låtsas att problemen inte finns känns bättre. Vad många som skulle må bättre i sitt liv om de vågade ta itu med saker och ting, om de bara vågade se sanningen som den är. Jag vet flera.

  Människan har lätt för att skylla på allt möjligt. Skylla på tidigare händelser/erfarenheter som roten till sitt beteende idag. Men vi väljer väl vad vi gör av det. Vi väljer ju själva. Ingen tvingar oss. Förhoppningsvis. Väldigt mycket av våra tankar, synsätt och beteende har sina rötter i uppväxt,arv, traditioner och kultur. Men där inuti någonstans finns väl det som är jaget. Jag menar det som gör oss till den vi är utan allt det där. Den som det var tänkt att vi skulle bli funderar jag.

  Jag är mycket olik mina syskon, uppfattar jag det som. Jag vet vad det beror på. Jag är glad att jag är jag för det har tagit mig igenom och hjälpt mig när jag var yngre och livet var hårt mot mig. Jag vågar möta det som är tungt och försöker alltid se mitt sanna jag och varför jag gör de val jag gör. Det bästa är att vara sann mot sig själv även fast det kan göra ont.

  Nu skrev jag längre än vad jag hade tid till och skulle kunna skriva massor till men nu räcker det. För denna gång iaf :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Ann-Louise
   Ja visst är det så at vi alla är olika. Så även när det gäller att tackla motgångar och svårigheter. Vi hamnar lätt i offerroller och tror att det måste vara så eftersom det alltid varit så. Kanske dels för att vi människor har så svårt för förändringar och att bryta gamla invanda mönster. Det är precis som du säger vi VÄLJER själva och har alltid valfriheten att förhålla oss till dt som händer och sker med oss och våra liv
   Kram och tack för att du läser och kommenterar
   E

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...