söndag 8 april 2012

Om kärlek


Att våga älska trots att man riskerar att bli besviken, sviken och lämnad med ett brustet hjärta och tomma händer är inte alltid lätt. Att våga lita på någon annan och känna tillit fullt ut är inte heller det lättaste man utsätts för som människa. Att våga ge det vackraste man själv har  till någon annan utan att få en garanti om livslång kärlek är nästan det modigaste vi som människor kan göra. Att älska utan att ha bakdörren öppen för eventuell reträtt är att våra ge sig själv i sanning till någon annan. Att sedan ge den man älskar fullständig frihet att flyga fritt intill en och inte hålla ett järngrepp anstiftat av förbud och svartsjuka är i sig en modig handling som kräver tillit både till sig själv och sin älskade. Att våga vara sårbar, naken och öppen för kärlekens alla ansikten gör att vi växer både som par och som individer. Vi sätts på prov och vi sviktar i våra relationer men om vi ger kärleken utrymme att växa har vi så mycket större möjligheter att få den att överleva och inte bara övervintra. 

När vi inser detta och ändå vågar öppna hjärtat och ge ALLT till en älskad person uppstår det vackraste livet kan ge oss. Att få förmånen att leva i en relation där man älskar hejdlöst och gränslöst är att vinna högsta vinsten på livets lotteri. Att ha någon att vakna och somna med. Att finnas intill en person som man genomlevt lycka, sorg, gråt, skratt, uppgång och nedgång  med. Att det finns någon som tror på en i stunder då ingen annan tror på en. Att det finns någon som förklarar vad vacker man är exakt när man känner sig som absolut fulast därför att denna någon ser rakt igenom alla yttre attribut och rakt in i själen. Att det finns någon person som man känner en sådan fullständig samhörighet med att man inte känner var den ena tar slut och den andra börjar.



Det här är det vackraste livet ger oss och det är helt gratis. Inga pengar kan köpa äkta kärlek. Jag är rikast i världen som har en sådan kärlek i mitt liv och tacksamheten slår mig ibland och gör mig lite överrumplad . Det kan inte nog betonas vad viktigt det är att värdesätta och bibehålla det vackra i våra relationer. Ta ingen för givet och försök behålla nyfikenheten inför den du lever med och älskar. Håll passionen vid liv och överraska varandra. Människan består av galet många nyanser, sidor och känlsoyttringar så även om det känns som om det är svårt att vara nyfiken på en person du levt med i hundra år finns det alltid något nytt att inspireras och fascineras av, om vi bara öppnar upp våra sinnen. Behåll dock ditt DU och låt din vän behålla sitt personliga JAG för det är när vi utplånar oss själva och tappar greppet om det personliga som vi ofta tappar greppet om relationen.

En liten dikt på temat:


När jag faller behöver du inte lyfta mig.
Det är aldrig din uppgift intill mig.
Du behöver bara stanna.
Du behöver bara viska mig försiktigt
att du väntar tills jag känner att jag orkar.
Orkar resa mig igen.
Det är inte ditt jobb att hålla mig samman.
Det är ditt jobb att tro på mig
och att jag klarar det själv.
Det är din uppgift att aldrig tvivla på det.
Det är ditt jobb att aldrig tvivla på mig
Gå inte framför mig och visa vägen.
Jag måste hitta den själv
Gå inte bakom mig beredd att fånga mig i fallet.
För ibland måste jag falla handlöst
Gå vid min sida och var inte rädd
Låt mig hitta min väg.
Låt mig falla fritt.
Tillsammans är vi styrka genom allt
Genom den egna kärnans kraft att hela
kan vi skapa ett fundament
för ett framtida DU och JAG
/Emma

17 kommentarer:

  1. Så sant...men inte alltid lika lätt att leva efter. Man får göra så gott man kan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut...jag håller helt med dig och jag kan meddela att är det någon som vet svårigheten i det hela så är det jag. Jag har nämligen separerat två gånger från mannen i mitt liv. Mannen som jag har tre barn med och som jag har levt med i stort sett hela mitt liv. Vi lever nu som ogifta (eller skilda heter det väl kanske), men sambos och har världens härligaste relation där vi älskar varandra villkorslöst. Men som sagt det har varit en berg och dalbana och våra turer har gjort att vi idag står på en otrolig grund och ett fundament av kärlek och tillit
      Kram Annica

      Radera
  2. Du sätter alltid ord på mina känslor! helt otroligt! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen..det är för att vi tänker lika
      kram

      Radera
  3. Åh det är så vackert att jag blir både tårögd och ryser av välbehag! Det är så sant, så sant!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men mysfia...tack och kram på dig min fina svärdotter

      Radera
  4. Jag tänkte ... då jag läst första stycket ... att det kan också appliceras på liver självt. Leva fullt ut utan rädslor, utan murar.
    Ann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det så Ann..tänkte inte ens på det men det kan ju absolut appliceras på livet i stort
      kram

      Radera
  5. Åh, den där dikten är bara så sann o så fin :)
    Vi kan bara finnas där - kravlöst, med hjärtats vilja,
    inte av tvång :)
    Ska försöka att ta med mig den sanningen till nästa relation, för det blir absolut ingen repris på den gamla :/ :)
    Love och allt bäst bara för dig fina Emma
    :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen...ja ta med dig den sanningen och fokusera på att det finns någon sådan fantastisk person att älska för dig..någon som är värd dig och din modiga kärlek
      kram fina

      Radera
  6. Vacker dikt och kloka ord. Du är sannerligen rik som har den kärlek och du är den mer än värd :)

    Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen....jag jag känner mig rik som ett troll...men som du vet har inte vägen hit varit spikrak och alldeles lätt alla gånger
      kram

      Radera
    2. Jag vet. Men det glädjer mig att du trots det fortsatt att tro, ha tillit och vara så kärleksfull som du är... att se det för vad det är och skriva om det. Det är härligt!

      Radera
  7. Underbart när man hittat sin kärlek!

    SvaraRadera
  8. Så vackert och äkta om Kärlek, livets fundament, motivation och mål. Kärleken och tilltror till oss själva och andra, finns den behövs inte mycket annat. Jag har den, och är rikast i världen. Det gläder mig att även du har den, och jag önskar alla andra att finna den.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det underbart när man kan känna och värdesätta detta
      kram

      Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...