onsdag 14 mars 2012

Behåll din sköna glädje och låt andra välja om dom vill smittas

En solig morgon möter mig på min härliga promenad och jag känner ren och skär tacksamhet. Ljuset, dofterna, naturens försiktiga uppvaknande och de leenden som solen målar på våra läppar är som bränsle och livskraft på högsta nivå. God, how i LOVE life i sin renaste enklaste form.

Igår var jag på en föreläsning/workshop med författarinnan Eva Sanner. Det var riktigt bra för all del. Hon har ett sunt budskap att förmedla när det gäller relationer och kärlek. Kanske dock att jag kände igen mycket av det hon talade om redan och jag är ju alltid ute efter dom där totala AHA-upplevelserna när jag besöker föreläsningar. Vill bli lite knockad eller omtumlad av skratt och det kanske hon inte riktigt lyckades med hos mig. Men jag är nöjd. Däremot blev jag lite fascinerad av några av besökarna som betedde sig märkligt och nästintill otrevligt. Eva skötte det både professionellt. Men jag blev dock påmind om detta med positiva kontra negativa människor och hur vi kan närma oss varandra utan att hamna i konflikt.

Det är ju nämligen så att om vi befinner oss alldeles på tok för långt ifrån varandra i vår sinnesstämning och i våra övertygelser kan vi inte ”höra” varandra. Det vi positiva ambassadörer försöker förmedla låter i bästa fall hurtigt och lite smålarvig propaganda och i värsta fall direkt provocerande och skapar ren ilska i den negativa motparten, tyvärr. Ask me, I know:) Att försöka "lyfta upp" upp negativa eller nedstämda medmänniskor ligger faktiskt i vår natur men vi kan inte nå alla utan att själva tappa balansen och sinnestämningen.


Så galet coolt med en rosa coola. Rosa människor som jag borde få dricka rosa coola
Bildkällan

Vad vi istället kan göra är att stärka oss i vår egen sinnestämning och behålla vår energi utan att försöka "övertyga" någon annan att inta samma inställning. När du mår bra kan din omgivning antingen må bra tillsammans med dig och öppna upp för att smittas av din energi eller helt enkelt hålla sig borta. Lätt som en plätt.

T ex om man är två personer i ett rum med två totalt olika sinnestämningar och energifrekvenser är det alltid den som är mest stabil i sig själv och balanserad i sin sinnesstämning som så att säga "vinner" och därigenom influerar sin omgivning. Är jag glad och positiv men svag i mig själv och försöker gå in och känna av den negativa motparten och försöker med alla medel "omvända" negativiteten blir kontentan att jag "smittas" av den negativa vibrationen och dras ner i frekvensnivå. Men om jag är glad och positiv och stark i mig själv och min övertygelse, och om jag dessutom stannar kvar i min positiva övertygelse och släpper tanken på att omvända den negativa motparten kommer min energi och frekvensnivå att växa och därigenom influera min omgivning och slutligen får vi ofta även den negativa motparten närma sig en positivare inställning. Det är lagen om attraktion som träder in per automatik.

Tror jag minsann ska pimpa min solbrillor nu till våren
Vem blir inte glad av dessa liksom
Bildkällan


När vi är riktigt stabila i oss själva och i vårt välmående är det t o m möjligt att hänga med människor som är odrägliga. Om vi nu skulle få för oss att vilja göra det förstås. Vi har ju trots allt människor  omkring oss som vi inte riktigt synkar med men måste vistas med ändå. Det kan ju handla om icke-vald omgivning som t ex svärföräldrar, släktingar, kollegor, grannar mm och när du är den bästa versionen av dig själv når inga sådana "pain in the as-människor" dig. Då har du styrkan att sträcka på dig, öppna hjärtat, le och vara kvar i din härliga sinnestämning även om de använder sina livsdagar till bitterhet, gnäll och struntprat. They won´t reach you. Jag lovar

Ha den finaste av dagar och njut av stunden NU

Love

24 kommentarer:

 1. Nä. Det gäller att inte dras ner!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp...stay in your loveliness...
   kram kram kram

   Radera
 2. Vilket fantastiskt inlägg!!! Tack! Det talade till MIG ;-), rakt in i mitt hjärta. Ps. Jag har inte glömt bort den fantastiskt tavlan jag ville köpa. Livet och ett och annat kom emellan, men snart så...!)!
  Kärlek tillbaka från
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt som jag kan inspirera dig Annika ;)
   Jag kommer dock inte ihåg vilken av tavlorna du ville ha. har sålt ganka många på sistone och är lite rädd att det är någon av dessa. Återkom om du vill boka någon eller vill göra en avbetalning. Det är inga problem

   Kram kram kram

   Radera
 3. Hejsan! Jag börjar med att tacka så mycket för din kommentar!. Den värmer gott :)

  Jag har läst ditt inlägg och hade jag inte varit under tidspress nu hade jag verkligen önskat skriva mina reflektioner och tankar. Nej, även om man vill hjälpa och "lyfta upp" måste det vara med måtta. Hur många blir inte utbrända själva på kuppen när de försöker hjälpa alla andra. Det tar mycket på en själv och att hålla balansen är inte alltid lätt för många. Man kan inte hjälpa alla. Hos en del ligger nog "problemet" hos dem själva. Kanske de hjälper för att må bättre själva och känna sig behövda. Ja det finns nog både mer eller mindra sunda anledningar. Kan jag tänka mig.

  Jag återkommer!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen hit :)
   Ja visst är det så. Det är inte lätt att behålla balansen när man utsätts för negativiteter men det är faktiskt en träningssak. Sen är vi ju självklart mer och mindre sårbara också.
   Kram Emma

   Radera
 4. Åh vilket härligt inlägg!
  Precis som du skriver så är det så härligt när man kan få något negativt att bli positivt!. Men som du också skriver så gäller det att vara stabil, annars så kan man ibland stöta på patrull för att man är "för" positiv. Men då får man försöka le och hoppas att man har tillfört något.
  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli
   Ja visst är det härligt om man kan lyfta någon annan från negativitet till positivitet men till syven och sist är det alltid vårt eget ansvar att behålla vår sinnestämning och vi kan inte ändra någon annan om de inte själva vill. Då är det bättre att vara stark i sin sinnestämning än att försöka ändra någon annans
   kram
   Emma

   Radera
 5. Wow, du sätter ord på mina tankar och funderingar. Och jag instämmer med dig i varje ord du säger. Det fungerar ..... Förväntning om att andra ska följa leder bara till besvikelse, men att bevara sin sinnestämning och vara stark och trygg i den kan leda till att de väljer att smittas. Men det är så härligt att läsa ditt inlägg för du klär det jag tänker i klockrena ord. Tack! Kram och ha en skön kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej marieLousie
   Härligt om jag kan inspirera dig. Det glädje mig
   Tack, kram och var rädd om dig
   Emma

   Radera
 6. Mmmm, du har så rätt så du fina :)
  Vi "ljusspridare" har ett "hårt jobb" att hålla "balansen" här på vår jord :)
  Att hålla balansen på den positiva sidan, så att vi mår bäst :)
  Negativa energier för inget gott med sig, vad jag kan se.
  Så fortsätt med ditt positiva kärlekståg över jorden :)
  Och - visst kan det vara svårt att mötas - ibland :/
  Love and all best
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp man får fokusera på det goda
   Ha det gott
   kram kram

   Radera
 7. Rosa cola - så häftigt och söt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så cool så t o m jag blir sugen på en coola :)

   Radera
 8. Hej,
  Jag skulle bli glad om du kunde utveckla detta i nästa inlägg och ge tips om hur man står stadigt i ett negativitetsbombardemang. Hela min arbetsplats är full av negativitet, oärlighet och frustration, och jag kan inte påstå att jag klarar det så bra ;-)
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann jag kan absolut ägn ett inlägg till hur man bättre kan balansera sig och bli stark i sin egen sinnesstämning och energi. Älskar när ni har önskemål
   Återkommer
   kramar
   Emma

   Radera
 9. Precis vad jag behövde läsa nu! Låter mig dras ner och påverkas av andras negativa inställning till allt och alla just nu. Ibland är det svårt att "stå emot".
  Ser verkligen fram emot att läsa dina tankar om hur man blir stark i sin egen energi!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt om jag kan inspirera. Jag återkommer med ett inlägg om hur man kan vara starkare i sin energi och inte dras ner av andra energi
   kram kram
   Emma

   Radera
 10. Åh, jag älskar din blogg. Har precis hittat hit och kommer tillbaka!
  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt. Du är sååå välkommen hit.
   Ha en finfin kväll
   kram Emma

   Radera
 11. Så är det.. däremot har jag upptäckt att leva i en relation med en negativ människa eller resa med den gör att min känsliga livssprakande energi.. men det tar jag bara som ett tecken på att jag vet när det är rätt med både vänner och relationer.. jag vill ha den där känslan där energin alltid blir större även om båda för stunden kanske inte mår bra.. men man minskar inte varandras energi i alla fall... sen har det mycket med en själv att göra, fick ett härligt prov på det förra helgen då en person försökte få mig ner på jorden genom att komma med en kommentar som skulle få mig att känna mig misslyckad.. men det lyckades inte utan istället såg jag rädslan och hotet jag utgjorde och bemötte henne med kärlek. Min självkänsla intakt och förhoppningsvis och hennes kommentar föll till marken som en sten.. Intressant eftersom det inte är första gången just hon attackerar mig i den frågan (och min känsliga lillasyster i en annan)..hmmm, kanske ska skriva om det nån dag.. får klura på det.

  /Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Liv det är inte lätt att vara så stark i sig själv att andras försök att dra ner en inte fungerar. Intressant det där du berättar

   Det är också en dagsformsrelaterad företeelse. Jag har personligen hittat redskap och verktyg som gör att jag hanterar det bättre idag än innan. Men det det tar tid. Men det tar tid att bli br tränad inför ett maraton också men det är alltid värt det när man får sin belöning. Ellerhur?
   Kram

   Radera