måndag 19 mars 2012

Att behålla sin egen positiva energi och inte låta sig ätas av andras dåliga energi

Jag fick en förfrågan från en läsare om jag kunde skriva lite mer om hur man lyckas behålla sitt goda humör och sin goda energi när man utsätts för negativ omgivning. 
Ja min kära läsare det finns självklart ingen knapp man kan trycka på, eller universalknep för alla. Det finns dock olika tillvägagångssätt för att själv arbeta fram sitt sätt att behålla den sköna energin man arbetat upp. Det här är också självkalrt dagsformsbaserat och olika från gång till annan, men visst ska jag dela med mig av några av de knep jag använder mig av. Det kommer också alltid att finnas situationer då dessa små knep inte kommer att fungera men kanske finns det några där de KAN fungera. Man får prova sig fram 

Jag tror att mycket baseras på huruvida vi tillåter oss att gå in i det negativa eller väljer att titta bort och fokusera på annat. If you dont like what you see - stop looking :)

Detta innebär att man accepterar det man ser och berörs av men man låter helt bli att försöka ändra på detta trots att man vet att det borde vara annorlunda. Man ser att det sker men man lägger bort alla värderingar, dömanden och bedömanden. Man rymmer inte men man är helt enkelt passiv inför den yttre distraktionen i sig oavsett om det handla om en attackerande och/eller negativ person eller om det handlar om en företeelse av något slag som försöker äta av din energi.

Som ni vet så skapar ju bara krig ännu mer krig och våld föder mera våld. Då kan vi alla enas om att HÄR stoppar vi det negativa som utspelar sig framför våra ögon och öron. The limit is nådd. Vad göra istället då. Vapnet heter kärlek. Låter förmodligen förlegat uttjatat och klyschigt men det hjälps inte för det är här kärlekskoden är nästintill ovärderligt användbar. Om vi ska ska kunna behålla vår positiva energi är det bara en som kan anställas för att utföra arbetet. Kolla dig i spegeln. Här behövs sannerligen varken Manpower eller Poolia för det är DU som är den enda och mest lämpade för det här arbetet.
Ditt största arbetsredskap nu är ren KÄRLEK. Ovillkorlig kärlek till dig själv är det bästa du kan ge både dig själv och din omgivning. När du sedan i kombination med detta friställer alla andra för ansvriga för din lycka ger du dig själv 100% och fullständig access till din egen lycka och din egen sinnesstämning. 

Det här kan låta uppkäftigt men smaka på orden en stund:

Det är inte din omgivnings uppgift att vara en trevlig syn för dig eller att göra dig lycklig det är din uppgift att inta en position och förhållningssätt som gör att du får en trevlig utsikt i livet.

Hur känns de orden. Det innebär ju att det är du som har valet och möjligheten till lycka i din hand. Inta en position och förhållningssätt gentemot en otrevlig person som känns bra för DIG. När vi utsätts för attacker har vi en tendens att befinna oss i detta på flera sätt. Vi tar åt oss, vi tror att vi är eller gör fel, vi försöker t o m omvända den andra personen, vi hittar orsaker till det och det andra och bla bla bl. Sorry men det är fullständigt meningslöst. Vill du må bättre stoppa detta tidsslöseri genast och gör istället som följer.
När attacken kommer flygandes ska vi veta att framför oss har vi en person som inte mår bra. Ingen människa som är balanserad och som mår bra attackerar andra i onödan. Det legaliserar ingenting men det förändrar vårt adrenalinpåslag en aning. Inse att det är någon som förmodligen egentligen skriker efter kärlek som står framför dig. Höj dig då över detta. Stå då med båda fötterna, rent geografiskt och fysiskt, på jorden. Alltså var stadig. Lyft också upp huvudet och dra bak axlarna och öppna handflatorna utåt. I det här fysiska läget är vi mer stadiga i vår egen energi och existens. Nästa steg är att mentalt zooma ut från den här personens dåliga beteende och inse att den har fler sidor. Låt inte din värdefulla utsikt besmutsas och belamras av den andras dåliga beteende. Zooma nu istället in på något annat som den här personen har som är bra. Det kan handla om de snygga skorna, vackra tänderna, bra rösten eller något annat. Jag lovar alla har något. Alltså du väljer vilken utsikt du vill ha i det här läget. 

Fråga dig nu :

VILL JAG VINNA ETT KRIG ELLER FÅ TILL EN FÖRÄNDRING

Var nu den förändring du själv vill se. Var den person som du vill bli mött av och som gör att situationer som dessa inte blir en upprepning i ditt liv.

Fråga dig sedan i ärlighetens namn vilken del har jag i detta, är det en sanning han proklamerar eller är det rent nonsens och hur skulle jag kunna bemöta detta på ett sunt, smart och kärleksfullt sätt som gör att jag lämnar platsen lite bättre än när jag kom hit? Säg inget som gör att du sedan febrilt letar efter en delete-knapp som kan radera det du just hävde ur dig av ren irritation och låg självkänsla. 

Nu beror ju dessa situationer på vad, hur och vem det handlar om. Ofta går vi i klinch med någon eller något som vi lika gärna kan bara strunta i, le emot och vända oss ifrån och göra något annat som är bra mycket roligare och mer inspirerande än detta. Är det däremot någon vi måste reda ut något med är mitt råd att alltid innan göra ett snabbt överslag i hjärnan medan man tar 3 djupa andetag. Tänk sedan:

Måste det här sägas NU
Måste det här sägas av MIG
Måste det här sägas över huvud taget

Invänta ditt eget svar och agera sedan utifrån detta. Svaret förändra självklart från fall till fall men det gör att du samlar ihop dig själv och agerar utifrån en nivå som är mera i samklang med din positiva och välbalanserade energi.

Sist men inte minst är ditt välmående heligt och det är av stor vikt hur du väljer att förvalta detta, vilka som får tillgång till dig och ditt välmående och vilka som får vistas tillsammans med dig. Detta gäller alla på alla plan så som syskon, vänner, relationer, partner arbetskamrater osv osv. Om du känner att de befinner sig milvis ifrån din inställning är mitt största råd lägg benen på ryggen och dra snabbare än en avlöning. Sätt krav på vilka du vill umgås med välj helt resolut bort dem som inte synkar med din inställning till livet och lyckan. Är det en arbetskamrat det gäller kan du ju oftast välja att prata mer med andra än just denna person och som sagt är du tvungen att ha vissa gemensamma arbetstimmar med denna är det bästa att zooma ut från det dåliga och zooma in på det bästa med denna personen istället. Inte för dennes skull utan för din skull och för ditt eget välmåendes skull. 

Sist men inte minst säger jag som vanligt what goes around comes around. Gå ut i livet och var en gnistrande förebild och därigenom kommer du att dra till dig likasinnade. Det törs jag t o m LOVA.

Lycka till och kom ihåg att ni är störtsköna. Låt världen få veta det.
kram

14 kommentarer:

 1. Jag sitter här nu i min "skönfåtölj" och bara ler...Du kloka kvinna!!
  Läste varje rad du skrev högt för mig själv och nickar och hmmar.
  När jag vaknade imorse (från gårdagen som var så trist) så gjorde jag det med ett leende och en liten knick på huvudet.
  Sa till mig själv att - Jag har inget problem.
  Precis som du säger, skrik en stund och lägg det sedan bakom dig.
  Kram på dig Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Annelie. BLir glad att det känns bättre idag och att du ler med en liten knick på huvudet
   Stor kram
   E

   Radera
 2. Wow, så kloka ord - som bara märks att kommer från dig du fina :)
  Väljer nog också att gå in i Love och dom goa energierna istället för i våld o krig och negativa energier o attityder :)
  Änglakramis från mig på dig med allt bäst :)
  :D

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde allt det där......
  och sedan valde jag bort den personen helt och hållet...jag drog :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland är det enda vägen helt enkelt
   kram

   Radera
 4. TACK!!
  Mycket du skriver vet man ju nånstans, men man behöver hjälp med att formulera det, att få det kort och konkret. Ska läsa om detta flera gånger så det fastnar ;-).
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja visst är det så Ann. Det jag säger är inget nytt. jag använder kanske bara något nytt ord och en och annan metafor som ger saker och ting nytt ljus. Sen är det som du säger man på behöver påminnas om sånt man redan vet men som man glömt.
   kram på dig

   Radera
 5. Vill lägga till: från och med nu ska jag säga mig varje morgon innan jobbet "Det är inte min omgivnings uppgift att vara en trevlig syn för mig".
  Det är ganska starkt det där. Eget ansvar ... (hjälp!) :-)
  Ann

  SvaraRadera
 6. hej Emma jag hade varit med om en händelse igår som lät mig att må dåligt o ha även dålig samvete för jag kunde hjälpa till men var helt passiv då den skedde .som du säger att man kan accepterar det man ser och berörs av men man låter helt bli att försöka ändra på detta trots att man vet att det borde vara annorlunda. vad innebära detta att låta onda gör som de vill och bara blunda för det är inte vårt uppgift att stoppa?

  SvaraRadera