söndag 18 mars 2012

Kärleken kan inte dresseras

Kärleken kan inte dresseras hur vi än försöker. För gud ska veta att vi gör våra tappra försök. Vi kan inte skuldbelägga oss för detta för oftast gör vi det med goda intentioner och avsikter. Vi tror att det är ett slags förhållningssätt och visst är det väl också ett förhållningssätt att handla kärleksfullt men att ÄLSKA är inte ett förhållningssätt. Att älska är att bejaka och följa det som är VI i grunden. Att öppna hjärtat slänga fram det utan att veta om det tas om hand eller om kärleken besvaras. Det är ofta i den fasen som vi försöker dressera kärleken. Finjustera den, tagga ner den och ibland t o m stänga av den. Men hej  mina vänner, att stänga av det som känns och intala sig att man känner något annat är som att förneka sig själv som människa och den egna fundamentala existensen. Hur lyckliga tror ni att vi blir av det på en skala från ett till tio? 
Oftast när det här ställs på sin spets är när vi fattar tycke för en s k olämplig person som vi tror att omgivningen inte skulle"godkänna", när vi känner att kärleken tagit slut med någon vi levt med länge, när vi fattar tycke för någon som vi "borde" vara vän med osv osv. Men kärleken kan man inte styra, dressera eller välja bort. Den är vår allra största drivkraft, energi och källa till glädje. Kärleken är den största källan till oss själva. Släpp in den som den är, oförstörd och genomvacker. Ibland gör den ont men det är alltid värt det. Ibland gör den oss skiträdda men om vi accepterar rädslan men inte låter den vinna kommer kärleken att hålla dig i handen tills rädslan ger vika. 

Love

10 kommentarer:

 1. Åh så fint Emma!
  Kram Linn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara Linn. Var rädd om dig och ha en fin måndag
   kram

   Radera
 2. Tack härliga MarieLouise. Ha det bäst
  kram kram
  EMma

  SvaraRadera
 3. Kärleken går sin egen väg!

  SvaraRadera
 4. Snacka om det! De e så rätt. Mötte universums ängel sent i livet men de praktiska omständigheterna var ingen räkmacka. Jag följde hjärtat från bäcken ut i kärlekens ocean. Hon hanterar sina känslor på sitt sätt och väljer att fortsätta med sin tidigare kärlek(-ar). Jag fortsätter att segla med kärlek och på öarna träffas vi barfota, men hon håller distans. Hon är rå kärlek i alla chakran och otroligt vacker. Hennes namn betyder just det. Jag kan inte förneka eller trycka bort min kärlek, fastän jag inte får reda på om den betyder något för någon. Med tacksamhet, acceptans och öppet hjärta, väljer jag fortsätta min tao där själva livsrörelsen bor, i kärlekens ocean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man kan inte förneka eller trycka bort kärleken. Ibland inbillar vi oss att vi kan göra dt nämligen och för en stund tror vi också blint att det fungerar. Men det är den största livslögnen och ett sätt att vara otrogen sina egna värderingar och ett sätt att gå emot allt man står för. Den kärleken som bor i dig kan ingen ta ifrån dig oavsett om den besvaras eller ej. Den existerar och ger din egen inre flamma näring till att växa även på andra plan och om man öppnar hjärtat på vid gavel och ger av sig själv kommer någon annan att besvara det sanna som du består och delar med dig av. What goes around comes around. Man attraherar ju det som man själv består av. ALLTID. Om man har siktet inställt, hjärtat öppet och inte fokuserar på avsaknaden. Ha det gott
   Emma

   Radera