söndag 27 maj 2012

Passion is business


Jag brukar säga att passion är business och jag står för det. Att göra det man brinner för och utveckla de sidor av sig själv som gör att man plockar fram den bästa versionen av sig själv som sedan omvärlden kan ta del av. Att älska det liv man lever och leva det liv man älskar. För mig handlar det om att ha ett arbete som går i samklang med de förmågor och tillgångar som bor i vår personlighet. Att ha möjlighet att utveckla sig själv i frihet utan andras tappra försök att förändra, förvrida och påverka. Att ta ansvar och stå fast i sin övertygelse

Jag tror att det finns möjlighet för alla att hitta en balans i livet som gör att man tycker om att gå till jobbet på morgonen och känner sig nöjd och stimulerad när man går hem. Jag menar inte att man alltid kan vara på topp och alltid tycka att arbetet är strålande solskenskul men däremot tror jag vi inte behöver bita ihop, kämpa på och hålla ut på arbetsplatser och låta arbetsveckorna vara rena transportsträckor. Det finns arbetsplatser för alla. Det är ju nämligen som så att alla tycker inte att det är kul att sitta på ett kontor och alla gillar inte att jobba jättemycket för att tjäna flis till max. En del människor tycker om att stå på en verkstad därför att stämningen är ljuvligt skön och tiderna och lönen är i full enlighet med de egna önskemålen. Andra växer av att arbeta i en livsmedelsbutik med många människomöten som stimulerar och inspirerar. Det finns dessutom många som hellre sopar gator än något annat eftersom det är både fritt och ute i naturen. Jag känner många som inte skulle kunna tänka sig att arbeta med något annat än tidningsbud på nätterna eftersom det passar deras dygnsrytm och de får arbeta ostärt och fritt utan någon som hänger över axeln och kontrollerar. Vi är alla olika och det finns något för ALLA.
Har du det arbete som ger dig stimulans och livsglädje i vardagen eller är det dags att byta styrriktning?
Själv har jag kombinerat ihop en mix av coach/personlig utvecklare/lärare/konstnär/föreläsare. Jag har oregelbundna arbetstider, relativt ojämn lön, kort framförhållning och en rätt osäker frilanstillvaro men jag älskar det. Jag älskar verkligen mitt arbete och det är en passion. Det har krävt en hel del mod, beslutsamma val, drastiska beslut och att jag fått avvara vissa saker för att kunna arbeta med det jag brinner för. Men när man inventerat sig själv och gått ner i sina inre värderingar och tagit fasta på vad man egentligen vill är det lätt att följa vägen som drivs av den inre glöden och passionen. 
Det går att älska sitt arbete och älskar du dig själv tillräckligt mycket ger du dig själv chansen att ha ett arbete som ger din personlighet frihet att utvecklas.
Poeten Khali Gibran skriver “Arbete är kärlek som gjorts synlig” och pratar om att man ska lägga ned passion och närvaro i det man gör och företar sig
Och vad är att arbeta i kärlek?

Det är att väva tyget med trådar, spunna från ditt eget hjärta, som om din älskade skulle bära tyget. Det är att bygga ett hus med hängivenhet, som om din älskade skulle bo i det huset.
Det är att så med ömhet och bärga skörden med glädje som om din älskade skulle äta frukten.
Det är att fylla allt du skapar med en fläkt av din egen ande,
Och att veta att alla kära döda står omkring dig och ser på.

2 kommentarer:

  1. Ååå...jag måste också...men jag är inte lika modig som du...och inte vet jag riktigt vad jag vill heller...

    SvaraRadera
  2. Kloka ord som vanligt och så mitt i prick! Tänker på det du skriver, att alla är vi olika. Jag kan nog säga att jag älskar mitt jobb, trots att det är ganska enformigt och helst vill jag inte att det ska göras på något annat sätt. Jag mår bäst att få göra som vanligt! Så det är TUR att vi alla är OLIKA. De som vill utvecklas ska göra det och jag som vill vara kvar i det gamla kan vara det och inte känna mig tråkig tack vare dig Emma och din fantastiska blogg!

    Varm kram till underbara dig!

    SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...