onsdag 9 maj 2012

Det är lönsamt och produktivt att MÅ BRA


Visste ni att vår kreativitet och problemlösningsförmåga upp till tredubblas när vi mår bra jämfört när vi mår dåligt eller är helt neutrala. Som om inte det vore nog så visar studier också att vi är 39% mer produktiva, 31% bättre på sälj och om du är läkare så ställer du 19% snabbare och bättre diagnoser om du mår bra jämfört med om du mår dåligt eller är neutralt nollställd.

Det är ganska skrämmande siffror med tanke på vad lite av vår vakna tid som vi aktivt planerar in må bra-tid i våra kalendrar. Alltså att aktivt avsätt tid för att främja det som får oss att må bra. För att inte tala om hur lågt detta värderas på prioriteringslistan på arbetsplatser.

Kanske något att ta upp på nästa avdelningsmöte?! Fler må bra-aktiviteter till folket - det tjänar vi alla på

9 kommentarer:

 1. Borde göras, på alla arbetsplatser, samt ta upp arbetsmiljö och tyst rum att ta en snabb återhämtningstund vore obligatoriskt tycker jag. kram

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du för titten hos mig och dina rara ord.
  Här var det mysigt.:-) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv och ha en fin dag
   kram kram

   Radera
 3. Tack för titten hos mig och vilka underbara tavlor!! Jag försöker också mig på att måla, känner att jag mår bra av det och när jag tittar in hos dig känner jag min inre konstnär vilja flöda omkring bland oljefärger, men jag får inte samma fantastiska resultat som dig:)

  Ha det gott!!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för rara ord och välkommen hit
   kram kram

   Radera
 4. Vad härligt att du gillar min lilla blogg så tack för kommentaren :) Ja till din blogg hittar jag snart igen, mycket tänkvärt.
  Kram Maria ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är sååå välkommen Maria
   kram kram

   Radera
 5. Ja, personalpolitiken är lika viktig som lönen och arbetsmiljön och effektivitetsberäkningar. Men tyvärr ofta inte lika prioriterat. En hörna med soffa, blommor, lugn musik där man kan få landa en stund vore härligt! Lite aktiviteter och bekräftan likaså.

  Kram på er

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...