fredag 17 juni 2011

Macadamia nötter, Tao enligt Puh och ett par fina skor för nakna sommarfötter


....det var vad som blev resultatet av dagens lilla shoppingrunda på väg hem från jobbet.

När jag var på affären idag så tjuvlyssnade faktiskt jag på två damer som samtalade om en "lat" väninna som hellre satt i rumssoffan med fötterna på bordet och läste böcker än dammsög och "gjorde rätt för sig" som de kallade det. Det.startade mina tankar på huruvida vi människor är lata eller ej och vad vi gör av och med våra liv. Jag är ju till naturen en ganska lat person och jag är t o m nöjd med det. Eller jag har i alla fall accepterat mig själv som en icke högpresterande person som mår bra av stillhetens lov, njutningsbara stunder och att jag inte  har några som helst problem med att läsa böcker, måla tavlor och skriva poesi trots att sängen är obäddad, golvet hund-hårigt och stryktvätten skapar ett mindre Mount Everest på kistan i sovrummet


Förmodligen har det att göra med att jag ÄLSKAR livet och allt roligt som berikar mina dagar. Jag har liksom inte tid att använda min livstid till energislukande tråkigheter som får själen att kvävas. Jag tror att många städar, sorterar och arbetar mot perfektion för att prestera och därigenom känna sig nöjda med sig själva. Jag tror också att många tillåter inte sig själva att "bara vara" förrän man först har skapat en motvikt av prestation som balanserar det hela. Så onödigt dumt och slöseri med liv. Livet är här och nu och jag ägnar minsta möjliga tid till att göra sånt som jag inte utvecklas, berikas och gläds av.

Nej, jag väntar tills lusten infinner sig ( för den gör faktiskt det ibland)för då går det både smidigare och snabbare dessutom. Måhända får det några besökare att rynka på näsan emellanåt men I couldn´t care less, faktiskt. Det här är mitt hem och mitt liv och man får ta min mig och min borg som vi är helt enkelt.


Nej nu blir det kaffe latte med gräddtopping, macadamia nötter och ett glas rött. Sen kanhända lite målning i mitt nya akvarellblock och efter det lite nattlig läsning ur Tao enligt Puh

Jag älskar L I V E T och att vi kan välja hur vi vill måla vårt livsverk. Med stora färgsprakande penseldrag eller med små försiktiga blyerststreck.  Men du, det kan inte säga för många gånger - Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete.
Vill passa på att tipsa om en UNDERBAR låt som jag självklart älskar från första till sista ton...mmmm
Bruno Mars med The lazy song

Följ länken, lyssna, lär och njut
http://www.youtube.com/watch?v=fLexgOxsZu0

Puss och Kram

6 kommentarer:

 1. Helt rätt att följa sin egen energi och lust.....dessdå roligare när andan faller på s a s.
  Jaaa...visst är den låten underbar...min nya favvo faktiskt...hihi.
  Snygga sommarskor förresten. Puss

  SvaraRadera
 2. Du älskar verkligen livet :)

  Intressant att andra mår så bra över att förfasa sig, kanske finns det en längtan som de inte se.. själv har jag läst bort kvällen och det finns annat som borde fixas men jag behöver varandet mer än något annat just nu..

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Du är så härlig och har så härligt rätt i det du skriver min fina o goa vän :)
  Och du vet väl att en del människor (kärringar" inte har nå't eget liv, utan måste prata skit och trampa på oss som lever o njuter av livet :)
  Värmande kramisar på dig du fina
  från mig i blöta o sommarregniga Viken
  :D

  SvaraRadera
 4. Instämmer till 100% och mer därtill. Vi kom inte hit för att nöja oss. Vi föddes inte för att få vara oss själva på kvällar och helger och under fyra veckors semester på sommaren.
  Vi är här för att uppleva varje dag som ett oskrivet blad. Vi får helt enkelt hälla ut oss själva och leka med färgerna vi bär inom oss. Kladda oss fria.
  Stor kram Emma!

  SvaraRadera
 5. Du har så rätt fina Emma!
  Jag njuter av varje dag, både i upp- och nedgång... men det är det som är livet!

  Varm kram till Dig!

  SvaraRadera
 6. Så sant, så sant!!
  Då jag nån enstaka gång kan drabbas av det där duktighetssyndromet (som jag ändå är uppfortad i...)så brukar jag snabbt mota bort det med mitt mantra: Jag har kul och jag lever här och nu!!
  Det är väldigt synd om de som tror att det finns en massa måsten och borden - hos dem måte all lust och kreativitet kvävas... och så trist att inte få känna lyckan av att bara göra vad som faller in och som känns kul och utvecklande - inte konstigt att det finns så många gnällspikar överallt ;))
  Må gott, på ditt vis!
  Kram Allis

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...