söndag 12 juni 2011

Att dansa sig fram genom livet

Att våga ha skoj är livet när livet är som bäst. Att våga göra det som är berikande, kul, livsbejakande och sprittande inspirerande även mitt i vardagen. Vardagen är tyvärr synonymt med tråkighet i vår kultur och vi är ganska dåliga på att njuta. Det blir lite som en självuppfyllande profetia. Vi målar våra vardager med en grå smetig vardagsmassa och går mest omkring och väntar på semestern och helgen

Visst behöver vi ha tråkigt för att få en balans och perspektiv till det vi kallar roligt och kul men vi ska inte kämpa, bita ihop och "överleva" oss genom livet.

Är det verkligen meningen att varje vardag gå till ett jobb vi vantrivs med därför att det är ett i folkmun kallas ett "bra jobb". Är det meningen med livet att det ska kännas tungt när väckarklockan ringer och vi ska välkomna en ny dag ? Är det verkligen meningen att vi ska tycka att det är BRA när arbetsveckan gått fort ? Gått fort för att vi ska komma närmare vad då ? Graven ?

Någon vis man sade så  klokt "Livet är det som pågår medan vi är sysselsatta med annat"Nej hör upp mina fina medmänniskor. Lyssna på ordet V A R D A G. Det står ju faktiskt var - dag. Alltså varje dag. Det betyder ju i sin tur de dagar vi får som en gåva och som sen skapar livsverket LIVET. De här dagarna som vi tycker är tråkiga och genomlevda är vårt liv. 

Börja med att göra den här måndagen helt härlig. 

*Ta med dig en favoritkopp hemifrån och drick ditt kaffe i på jobbet. 
*Plocka några blommor och sätt i en vas på ditt skrivbord eller på bordet i fikarummet. 
*Ge 5 personer sköna komplimanger för det kommer inte bara att glädja någon annan det kommer också att glädja dig att få skapa goda ringar på vattnet. 
*Skriv ett fint meddelande till dig själv och stoppa ner i plånboken som en påminnelse om ditt personlig värde. *Klä dig i de kläder som gör dig genomglad, och gärna i färg för det påverkar dig mer än du tror (det kan jag gå in närmare på en annan gång)
*Ta pauser och gå in på toaletten och meditera i två sköna minutrar, för det förankrar dig i dig själv.
* Försök gå ut i friska luften och få dagsljus under lunchen
* Se på allt fantastiskt du faktiskt har att vara tacksam för i livet. Tacksamhet är den största tillgången för om vi har förmågan att se det stora i det lilla är vi alla rika nog att bli lyckliga här och nu

Trivs du absolut inte på ditt jobb har jag bara ett råd - BYT. Det finns alltid andra arbeten att få om vi bara vill. Vänta inte till imorgon eller nästa månad eller om ett halvår eller på att tillfälle ska dyka upp. Gör slag i saken här och nu. Om vi går för länge i invanda obekväma livsbanor blir vi till slut blinda för möjligheter och vi missar chanser som både kommer och passerar. Vi fastnar ofta i att det är så svårt att få ett nytt jobb men ärligt alat är det lika lätt som svårt. Ellerhur?

Arbeta med det som tar fram den bästa sidan hos dig själv. Det tjänar både du, samhället och dina medmänniskor på. Kom ihåg att framgång är inte att klättra på en karriärstege. Det är att göra det man själv vill och att leva sitt liv på sitt eget sätt, oavsett vad det innebär.

Så sammanfattningsvis vill jag säga att vi kan välja att göra våra dagar till vackra livsstunder som skapar ett liv vi kan vara nöjda med när sen blickar tillbaka.

Ha det gott och kom låt oss dansa oss genom livet - det blir liksom lite roligare då


5 kommentarer:

 1. Hej! Kom till dig o din blogg via Klokegårds blogg.. Oj så härligt. Ditt budskap är mig varmt om hjärtat.. Bara så sant.. Livet blir vad man gör det till....

  Önskar dig en fin kväll..Mia

  SvaraRadera
 2. Hej fina Emma.
  Du skriver så kloka ord som jag ska ta med mej, ja jag tar med mej listan och använder den i Var-dagen.
  Så mycket bra.
  Tack för allt du delar med dej.
  Kramen om. Cecilia

  SvaraRadera
 3. Att byta var det bästa jag gjort.. och igår DANSADE jag i blommig klänning och på utomhusdansbana.. det var magiskt..

  Kram

  SvaraRadera
 4. Sitter här vid fönstret med björkarna utanför som susar i vinden. För många år sedan lärde jag mig konsten att bara vara och ha kul av min mammas bästis som drabbades av cancer - med fem återfall. Hon valde alltid det roliga först, så att hon inte skulle missa något. Tvätten, städning och bla bla bla kunde vänta. Till sist var det inte cancern som tog hennes liv utan en lunginflammation, men jag vet att hon inte dog nyfiken.
  Jag jobbar jag på att våga våga - ett steg i taget. Tack för inspirationen!
  PS! snygga du i svarta bågar!

  SvaraRadera
 5. Åh, ett så'nt glädjande och ljust inlägg :)
  Dansa genom livet - javisst :)
  Ge komplimanger, både till oss själva och till andra i vår livsväg - javisst :)
  Ta vara på dagsljuset nuet - javisst :)
  Javisst - till alla dina härlig ord - javisst :)
  Kärlek, tacksamhetinför allt det stora och dans med en varm o go kram :)
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...