tisdag 28 juni 2011

Gör slut på den dåliga relationen du har med eventuella hinder och framtida problem


Läste för ett tag sedan en artikel om Tova Magnusson där hon nämnde sig ha en icke-relation till hinder. Det är ett råd som jag också brukar ge till mina klineter. Att helt enkelt aktivt välja att inte ge hinder för mycket fokus. För problem och hinder, de uppstår oavsett om vi oroar oss för dem i förtid eller ej. Så varför inte fokusera på det du ska göra istället, och spar all lösningsinriktning och energi tills problemen väl kommer. OM de kommer. Annars kan hindren bli som en slemmig saccosäck som man bara sjunker ner i och till slut är helt avslaget omsluten av.

Realisten med en svag antydan till bitterhet och misslyckandefobi tar ofta hindren som en försvarsmekanism och som ett sätt att vara "realistisk". Jag håller inte med här. Realist torde väl ändå vara att vara här och nu mitt i realiteten så som den ser ut. Om realiteten sen innehåller en dröm, ett mål eller en framtidsplan men i nuläget inga bevisliga hinder så är det bara att köra mot målet med tydliga kliv och målinriktad blick. Hinder KAN uppstå absolut, men också en ännu bättre framgång än väntat KAN uppstå.

Att se hinder som utmaningar är också otroligt inspirerande. En hel del av det den inplanterade rädslan försvinner om vi byter vokabulär. Hinder är ju att ganska negativt laddat ord. Det antyder att något står i vägen. Utmaning däremot låter mer positivt. Det är något som man kan lära sig av, något man kan vara stolt att man har antagit och övervunnit och något som ger erfarenhet.


Nästa gång du tycker att det är svårt att ta dig dit du vill. Fundera på varför det känns så. Vad är det som håller dig tillbaka? Förmodligen har du fastnat i den där slemmiga saccosäcken av "tänk om"-hinder som i de allra flesta fall är skapade av dig själv. Förvisso ganska bekvämt men man kommer ingenstans om man hänger i den och kom ihåg att medvetenhet är första steget till förvandling.

Så försök även du att etablera en slags icke-relation till hinder och ta dom som utmaningar allt eftersom dom kommer.

OM dom kommer, vill säga.

5 kommentarer:

 1. Takk for gode ord, og fortsatt fin sommer til deg:)
  Berit.

  SvaraRadera
 2. Japp, hinder ska ses som nya vägar att fortsätta vårt liv framåt på :)
  Energitjuvar o offertänkande människor lever med tanken att allt är omöjligt och jobbigare än vad det egentligen är - eller skulle vara om dom haft annat tänk, fastlåsta vid det negativa o tyvärr helt fokuserade vid hindren o svårigheterna som vi ju alla möter ibland.
  Tack för tänkvärda ord (som vanligt) fortsätt med dina sunda tankar o ord :)
  Positiva kramisen på dig från mig
  :D

  SvaraRadera
 3. Tack för de tänkvärda orden.. jag har ofta mött människor, vänner och även i mina relationer till män som inte kunnat se att vi lever här och nu... vilket skapade konflikter ... men nu har jag gjort av mig med de dåliga vibbarna och lär mig alltmer under tiden.. om mig själv. så tack för de orden du har skrivit ner!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. *sparkar på den antydan till saccosäck som kletat vid mig några dagar* :)

  SvaraRadera
 5. Men ååå vilken underbar metafor. Jag ska nog ta och kolla storleken på Min saccosäck. Jag tror...eller rättare sagt....jag VET att den har en alldeles för stor storlek. Undrar om den inte tar upp ett helt rum just nu....och det vet vi ju hur det blir när man sitter i en alldeles för stor sacco......man försvinner Helt.
  Tack för ett härligt inlägg....Love ya. Puss

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...