torsdag 9 juni 2011

Frihet är...Öppna Dig för Din visdom

Just nu läser jag en bok av Brandon Bays. En av vår tids kanske mest innovativa och dynamiska lärare inom personlig utveckling. Uppfinnare och utvecklare av "Resanmetoden" som handlar om att hela sig själv genom att gå till botten med mentala och själsliga blockeringar som kan ligga till grund för fysiska och psykiska åkommor. Hennes första revlutionerande bok "Resan" var helt outstanding bra enligt mig och jag sträckläste den på en bilresa hemfrån Österlen en sommar. Den handlade om hennes egen helt ofattbara "resa" där hon botat sig själv från en stor tumör i magen. Ni som inte läst den säger jag bara GÖR DET. Den bevisar att tankens kraft är enorm och att vi genom att ha en mer holistisk syn kan bota oss från sjukdomar och inte bara dämpa symtom på det sätt som den traditionella västerländska sjukvården ofta gör.


Den här senare boken heter alltså "Frihet är...Öppna Dig för Din visdom" och är upplagd på ett helt annat sätt. Jag har inte läst ut den för det är en sådan bok som man vill ta bit för bit och sedan applicera på sig själv och smälta in innan man intar nästa kapitel.

Ett utdrag ur ett kapitel om kärlek lyder så här :


Det stämmer att kärlek inte är lågmält resonerande till sin natur. Det måste finnas en vilja att om och om igen öppna sitt hjärta på vid gavel, för kärleken är så kompromisslös att den faktiskt kräver precis allt. Vi kan inte hålla tillbaka något för kärleken : vi måste vara villiga att offra allt i elden, även om det krossar vårt hjärta, även om vi förstörs av kraften och vidden i dess skönhet så måste vi vara villiga att låta oss utplånas av kärleken. För det är när vi offrar hela vårt jag till kärleken som vi faller, och det är i det fallet som vi får vingar och blir fria att sväva totalt omsluten av kärlek.

Så vackert förklarat om de enkla spelregler som gäller i ren villkorslös total kärlek. Jag älskar att förlora mig i sådana här böcker emellanåt. Är den lite flummig då ? Ja den är ibland lite glorifierad och amerikaniserad men ändå bra och man kan ju som vanligt välja ut guldkornen och lämna resten därhän. Allt är ju inte guld som glimmar. Men den här boken glimmar mestadels och jag kan rekommendera den till sommarens hängmattehög av läsvärda böcker 

4 kommentarer:

 1. Jag har den alltid intill mig och den är läst många gånger. Älskar den så...

  Kommer med ett par boktips jag också. En av mina andra följeslagare är Livets magi med Laura Bushnell. Hon skriver om att finna sitt livsändamål med hjälp av magin. En bok som man blir glad, inspirerad, lugn och samtidigt full av energi av.

  Min tredje bok som jag läser med jämna mellarrum är Matthew Kellys Livets rytm. "Du är född till att bli ditt bästa jag. Allt handlar om att välja. Måttet på ditt liv är måttet på ditt mod. Energi är vår mest värdefulla tillgång, inte tid. Sträva efter att bli ditt bästa jag". Är inte hans ord så sanna och så mitt i prick!? :)

  För övrig är Sharma alldeles underbar tycker jag.

  Kram, hadetbäst,

  //Helene

  SvaraRadera
 2. Aha! Tack för boktipsen, ni båda!

  SvaraRadera
 3. Veldig fin blogg.Veldig fine bilder, jeg hilser den polske. ; ))

  SvaraRadera
 4. Boken om "Resan" har jag - suverän är den :)
  Och en suverän blogg har DU :)
  Jag är helt övertygad om att våra tankar påverkar våran framtid, endera i positiv riktning med hälsa o välgång - eller i negativ riktning med sjukdomar o svårigheter . . .
  All kärlek o varma kramar till dig du fina
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...