lördag 25 juni 2011

I midsommarnatten väntar kärleken runt hörnet

 Så har då midsommarnattens magi åter lagts till handlingarna och svenska somriga festligheter har bytts ut mot midsommardagens lugn som smeker sig in över morgonen. Jag har spenderat dagens första promenad utmed havet och insupit försiktiga morgonvindar, havsdoft och åsynen av vita segelbåtar som vilade intill kajen. En danmarksfärja gled iväg mot nya äventyr och jag och min lilla hund vinkade åt ett par finklädda och förväntansfulla barn som ivrigt viftade på däck.


Midsommar är ju för oss svenskar en ganska mytomspunnen och historierik högtid. Kanske framför allt för oss dalmasar som firar midsommar de luxe, oftast i dagarna tre. En sed som vi bär med oss från urminnes tider är ju att plocka sju sorters blommor under midsommarnatten och lägga under huvudkudden för att sedan drömma om vår tillkommande käresta. Lite roligt kan jag tycka. Förmodligen bara en skröna sedan tiden var ugn och oskyldig. Jag tycker ändå att det är lite romantiskt härligt att smyga omkring över åkrar och ängar iklädd midsommarfina och sommarvita finkläder och plocka sju olika sorters blommor med spänd förväntan i fickorna.Det här tar mig osökt in på det här med den tillkommande käresta och hur man gör för att hitta Mr eller Miss Right. Jag ar en fin vän som har haft lite otur just nu med att hitta den rätte och hon är självklart inte unik i det hänseendet. Det är många som mer än gärna vill hitta den där stora passionerade kärleken, trogna lugna livsvännen, roliga sambon som förgyller vardagen eller själsfränden som berikar livet och ger glans åt dagarna här i livskarusellen.


En sak som slog mig var att många gånger famlar vi omkring och vet inte riktigt vad vill och greppar lite på måfå i luften istället för att rent målmedvetet styra skutan åt rätt håll. Med det menar jag att om vi börjar med att sluta fokusera på ALLT och istället börjar göra en selektering redan här och låter blicken och fokus enbart styras mot det vi VILL ha i längden. Första steget är att sätta sig ner och göra en lista över de egenskaper vi vill att vår käresta ska ha. Var inte snål eller försiktig här utan ärlig och generös mot dig själv och specificera upp allt som attraherar, gläder, lugnar och berikar dig i livet. Exempel kan vara:

Humoristisk
Glad 
Romantisk
Filosofisk
Smågalen
Generös 
Varm

Ja listan kan ju göras hur lång som helst men bestäm dig för ungefär sex stycken egenskaper som känns viktigast.

Nästa steg är nu att utveckla dessa egenskaper hos dig själv. För det är faktiskt där det börjar. Om du ska hitta någon som har de här egenskaperna krävs det att du "attraherar" det till ditt liv. Skapa livsverket genom att börja hos dig själv. Det här är också ganska kul och intressant och se hur långt man själv kan ta sig mot målet att bli den man vill vara. Så från och med nu kan vägen mot den stora kärleken inte bara vara intressant, den kan också ge dig en bättre självkänsla och relation till dig själv under vägen. Glad midsommardag på Er alla goa och lycka till med kärleken oavsett om ni redan har en hjärtevän eller snart kommer att hitta den stora kärleken.2 kommentarer:

 1. Så sant så, jag tar alla dom 6 egenskaperna du nämnde ovan :)
  Det är ju det inre som är viktigast :)
  Är ju det jag ska leva med resten av mitt liv :)
  Det yttre är bara ett skal, som egentligen inte har så stor betydelse - i längden :)
  Kärleksfull bästa kramis på dig NU du fina
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...