torsdag 2 juni 2011

Att måla är att leva utanpå det som känns inuti

...för mig är det i alla fall så. Självklart är det inte så för alla skapande kreativa konstnärer. Vi har ju alla vårt eget lilla förhållande till vår inre kreativitet. Mitt handlar om att förmedla och sätta färg på tankar, känslor och upplevelser. 


Den här morgonen började redan innan mina kvarter börjat vakna. Jag slog upp mina gröna redan vid 05.00 och öppnade fönstret och tog in morgonen. Doftade på det nyvaknade utanför mitt fönster och lyssnade på fåglarna som redan börjat sjunga sina generösa serenader. Den känslan paketerade jag i en himlamålning som dansade fram över mitt akvarellblock idag. Frihet, samhörighet och universell gemenskap. För den som känner sig sugen på en himlamålning så kostar den här originalmålningen endast 650,- (och då väljer du text själv) Svante är som vanligt mitt härliga sällskap och åskådare när jag målar.


Jag ska inte bara måla och skapa den här gudabenådade 5-ledigheten. Jag ska läsa böcker, promenera, lyssna på vindarna, umgås med nära och kära, njuta av stillheten. Men framför allt ska jag vara klocklös. Jag har nämligen gett mig själv klockförbud eftersom jag bara vill gå på känn och inte vara så styrd av tiden och andra kontrollerande störningsmoment och yttre distraktioner.

Nu ska jag först skjutsa min minsta lilla dotter (som inte är så liten längre eftersom hon fyller 17 snart) till tåget eftersom hon ska vara borta från mamma i tre hela veckor. Opss, där blev jag tvungen att ha koll på klockan ändå så att hon inte missar tåget. Jaja men SEN ska jag vara klocklös så gott det går.

Tills vi hörs igen vill jag önska er en lat och störtskön dag

7 kommentarer:

 1. Hello Sunshine!vilken härlig tavla du skapat på morgonquvisten..lika pigg som vanligt ser jag:)Det låter som du kommer att få en skön helg..det är så himla bra att stänga av och bara vara..helst mob också gjorde nyss så en vecka och jag är härligt ny igen:)Hälsa "gamla";)Olivia solsken o värme till er..kram Kickan

  SvaraRadera
 2. Hur ska du klara dig så länge utan din lilla prinsessa..eller prins eller nåt ;) Fast du har ju mig och andra sidan. Hoppas du hinner med allt du vill. Jag måste ju jobba imorgon :(

  SvaraRadera
 3. Jättefin akvarell
  Ha en riktigt skön helg

  SvaraRadera
 4. Jag avundas verkligen personer som är morgonpigga.
  Grattis till såååååå många fördelar.
  Jag tror också att juni älskar mig för jag älskar i alla fall juni och juli och augusti ......men sedan blir jag lite ambivalent : -)
  Trevlig helgdag.

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga änglar!

  Önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Underbart att njuta av morgonens andetag och dessutom utan klocka.....Härligt söstra mi;)
  Oj, tre veckor.....vad ska då Lilltösen göra måntro;)
  Änglamotiv.......vackert. Puss

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...