torsdag 5 maj 2011

(O)viktiga saker och engagerande stimulans

Revisorn vill att jag ska ta ställning om jag ska lägga lite av mitt företags pengar i periodiseringsfonder, ekonomen på mitt andra jobb talar om avstämningar, genomgångar och ekonomiska upprensningar, framför mig ligger skattedeklarationen för mars som ska göras omedelböj och jag borde se över mitt pensionssparande och det vanliga sparandet...ZZZzzzzzzz

Ja mina vänner det här är inte sånt som min konstnärsfria själ vill vare sig tänka på eller syssla med kan villigt meddelas. Hjärnan fullständigt skrumpnar ihop och mitt personliga engagemang och min inre passion somnar in och trubbas av. Jag gör det dock med en viss motvilja och inser att allt här i livet inte kan vara rosaskimrande, vanlijdoftande och underskönt. Jag menar, inget finns ju till utan motvikt från sin motsats. Vi skulle ju inte veta vad glad var om inte ledsen existerade om ni förstår hur jag menar. Så ostimulans och tråkighet måste få existera för att jag sedan ska kunna känna igen dess motsats. Alltså fyller det en viss funktion i mitt liv trots allt.

Vad jag helst vill använda min tankeverksamhet till och lägga mitt fullständiga fokus på är bland annat detta :

*Nya motiv som ska målas,
*poesi som ska skrivas,
*promenadstigar som ska upptäckas, 
*nya restauranger och fik som ska besökas i min nya fina västkuststad,
*klienter som ska träffas och hjälpas framåt på livsvägen,
*människor som ska kramas,
*hundar som ska busas med,
*'spännande kurser som ska ledas,
*goda viner som ska inmundigas,
*alla daggvåta gräsmattor som ska beträdas med bara fötter,
*böcker som ska läsas,
*böcker sonm ska skrivas,
*djupa samtal som ska genomföras i skenet av tända ljus,
*fina familjemedlemmar som ska tyckas om med hjärtevärme
*gräddkyssta kaffelattekoppar som ska drickas
*och alla långa sköna stunder vid staffliet som ska avnjutas

Det är så själagott att tänka på alla glittrande, stärkande och magiskt härligt som man kan förgylla sitt liv med medan livet pågår. Allt fantastiskt som skapar en känsla av liv och inte bara en känsla av grå överlevnad.
Nej för mig gäller galna upptåg, tvära kast, egna vägar, njutning i vardagen. Livet är ju inte sen eller imorgon. Livet är det här andetaget...och det här. Vore bra om livet kunde vänta i farstun tills man har tid att ta itu med allt det där man vill, men sorry folks, det funkar inte så.

Så L E V mycket och kör så det ryker och skit i vad andra tycker. Dom är ju ändå inte skapare av ditt liv.

Love och härlighet till er torsdagskväll

5 kommentarer:

 1. Herlig blogginnlegg:)
  Hva skal jeg si, med 15 år bakom meg som bankansatt, så vet jeg at det "tråkiga" er nødvendig innimellom, men det kreative er mye morsommere.
  Så jeg sier ja takk begge deler:)
  Ha en fin kveld:)
  Berit.

  SvaraRadera
 2. Jamen herregud! Jag känner precis likadant. Och fatta att jag jobbade med det för ett år sedan, det är ju höet absurt!! Och ännu mer absurt är att mamma behöver min hjälp nu för det är så många deklarationer som ska in i juni. Blä! Jag trodde att jag hade lämnat det livet bakom mig :-)

  SvaraRadera
 3. Ja det är ju det som är så härligt. Kan och vill man inte själv finns det alltid andra som tycker om och älskar att hålla på med just sådana saker. Därav det fantastiska att alla behövs med sina kunskaper. En del är praktiker andra teoretiker. Man kan ju bara tänka hur det skulle bli om inte den variationen fanns. Nej så Tack Gode Gud för att du vill kreera medan någon annan hellre ägnar sig åt siffror och papper. Vi får alla en bit av allt. Med andra ord. Jag förstår dig!
  Puss

  SvaraRadera
 4. Japp, känner igen mig du fina :)
  Jag får panik när det börjar att dra ihop sig till att pussla ihop mitt kreativa jobb till kvitton o fakturor o andra papper fvb till revisorn :)
  Med steeela o motvilliga fingrar skriver jag ner allt i mina böcker till revisorn - alltid sen och med hjärtat på fel ställe . . . !!!
  Och ändå - har jag jobbat med just så'nt här förr - och blev "vidbränd" efter några år . . .
  Love and pease to you - beauteful Friday and wekend :)
  :D

  SvaraRadera
 5. Ja som sagt vi är ju alla olika. Jag önskar att jag kunde skapa mera och vara mera i nuet, försöker så gott det går. Blir bättre och bättre, bl a ingen städning gjord denna vecka!!!Sug på den du. Ha en underbar helg så hörs vi nästa vecka. Skall bli så kul. Kram AC

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...