lördag 21 maj 2011

En lördagmorgon i bilder


Att få kliva upp till en solbelyst morgon med fågelkvitter som smiter in genom köksfönstret är en ynnest och en helskön vardagslycka för mig. Jag har alltid fönstret på glänt för att på så sätt minska distansen mellan inne och ute. Min prunkande och generöst gröna bakgård är en kuliss jag bara älskar att möta varje ny start på dagen. Men också när kvällen lägger sina vingar över Majorna är det härligt att höra naturen genom köksfönstret.

 I hallen har någon bäddat och gjort fint åt sig för en liten förmiddagslur efter morgonpromenaden. här är ganska lönlöst att ställa skorna snyggt när det finns en liten herre vid namn Svante som regerar. Pussgroda och kärleksgud som han är så låter jag honom bädda lite som han vill. Vad gör väl lite rörigt i hallen när allt kommer omkring :)

Idag ska jag och min fina indiska tunika på tjejkalas minsann. En mysig liten sammankomst på en altan i Härryda hos en av nordeuropas i särklass kanske sötaste döttrar (jag har två sådana dessutom och en prins till son. Jag är rik). Sånt gillas av kalaspinglor som mig. Livet får lite extra färg i kanterna och glitter i konturerna med glada fester i vardagen.


Dock drar det enormt i kreativitetstarmen och på mitt målarbord står en omålad duk och väntar. Jag går omkring och sorterar tankar och försöker få lite struktur på inspirationen bara. Något vill ut och bli en målning till eftervärldens beskådan. Jag vet inte riktigt vad ännu bara. Fortsättning kommer på detta..


Den här underbara tjejen är parkerad bredvid min säng. Varje morgon när jag vaknar ser jag henne och säger god morgon sötis. För er som undrar kan jag meddela att det är min fina mamma. Mamma Sara som fyllde år igår. Det kändes allt litei hjärtetrakten igår när hon fyllde år och jag bor 42 mil därifrån och inte kunde vara på plats för en go kram, en härlig pratstund och tårtkalas med kaffe. Jag saknar ofta min fina och knasiga mamma, men vi är ju aldrig längre än en tanke bort och eftersom jag vet att du läser min blogg slaviskt vill jag bara säga PUSS fina mamma - vad vore jag utan dig - ingenting faktiskt.

Nu ska jag hoppa vidare in i min lördag och göra den så bra det bara går. hoppas ni gör det samma

Love och omtanke

5 kommentarer:

 1. Önskar dig en trevlig lördag! Och vilken sötnos till hund du har! :-) Hälsningar från soliga Umeå!// Sandra

  SvaraRadera
 2. Tack för titten! Min lördagsmorgon förevigades också på bild, hade mobilen med mig på promenaden :)

  SvaraRadera
 3. Så söt han är - din lilla vovvs Svante :)
  Sådan mor - sådan dotter, tror att ni är lika :)
  Och visst ska vi stanna till och bara vara, lukta, lyssna - se och beskåda - i nuet, där vi är :)
  Önskar även dig en härlig lördag och fortsättning på denna soliga helg :)
  :D

  SvaraRadera
 4. Önskar dig en fin lördagkväll :)

  SvaraRadera
 5. Tack för att du delade med dig av lite lördagsmorgon..
  Hoppas att du har haft en fortsatt härlig dag.
  kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...