lördag 7 maj 2011

Att vara observant på sig själv och vart man är på väg


Jag har en vän som är medial och otroligt närvarande. En dag när vi messade så fick jag frågan -Emma du stressar en hel del nu va. Du har nämligen en massa skit i din aura känner jag och du måste nog jorda dig och ge dig ut i naturen och hämta in dig själv.

Den här vännen anade nog inte hur sant det här egentligen var. Jag har gått på en slags autopilot nu igen. Jag går dit jag är tillsagd och jag gör det som förväntas men ooppss, jag har hamnat utanför mig själv och mina värderingar nu igen. Att jag aldrig lär mig. Coachen lever inte som hon lär emellanåt :) Nåväl , jag är observant och stoppar mig själv i tid.

Så idag fick den tidiga morgonen mig att bege mig ut i naturen och plocka den sötaste lilla vårbuketten att förgylla mitt köksbord med. Jag har suttit på en sten och tagit in lugnet, fågelsången och den jordade känslan av harmoni. Jag har andats från djupet och lyssnat på vad jag själv vill och vart jag är på väg. Jag har umgåtts med min fina fina hund och rullat runt med honom bland grästuvor och ängsmark. Jag behövde det här. Believe me.


Nu får min lördag innehålla måleri. Det är alldeles för länge sedan jag målade och det skapar också en känsla av att komma bort från mig själv. Ju längre tid utan skapande och stimulans av min kreativitet desto längre bort kommer jag från min inre kärna. Måhända låter det flummigt men jag kan inte förklara det på något annat sätt. Det gäller att veta vad som är bra för ens egen utveckling och sin egen livspalett och sen göra det som krävs för att må bra. Låter enkelt och ja, kanske är det så enkelt också. ibland har vi nog en benägenhet att göra livet svårare än vad det egentligen behöver vara. Eller som min husgud Lasse Winnerbäck sa - Livet är ju inte så enkelt att vi nödvändigtvis måste göra det svårare.

(trähjärtat med Buddha motiv ovan är en beställningsvara och kan fås med önskvärd text, färg och motiv. Ca 38 cm långt. Pris 350,-)

Take care of you lovely

kram med känsla

12 kommentarer:

 1. Här kommer en liten uppmuntran för din fina blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/05/fantastiskt-ny-bloggutmarkelse-powerful.html Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Känner igen det du skriver. Tänk att det är så lätt att börja trampa på utan att få med hela sig själv ibland. Jag övar massor på att vara lyhörd på mig själv så att det är mitt liv, utifrån mitt hjärta jag lever. Men det är såå lätt att glida ur spåret. Men det är nog kanske bara väldigt mänskligt, eller hur.. :)

  Perfekt att få sig en sån liten påminnesle som du fick av din vän... :)

  Tror att du kommer att skapa härligaste lördagen idag. Det önskar jag för dig.

  Kram, Helene

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tavla, han ser ung ut :)

  SvaraRadera
 4. Jag skulle bara vilja säga....Vad insiktfullt och klokt! Klart som korvspad att man hamnar lite utanför sig själv ibland, fullt mänskligt... men du har fått gåvan att märka när det händer. Du tar t o m till dig det när andra påvisar.
  Jag kan tänka mig att det är underbart för dig att måla....men undrar om det inte är så att du hamnar MER i Dig själv än Utanför dig som du skriver....en reflektion bara;) Nä nu ska nog jag gå ut oxå innan jobbet.Puss

  SvaraRadera
 5. Svært gjenkjennelig det du skriver her. Det er så lett å komme i ubalanse med seg selv. Man påvirkes hele tiden av et eller annet. Skogturer er min vei får å være i "flyt", men så banker livet på med andre ting som tar tid...
  Ha en flott lørdag.
  Klem fra Berit.

  SvaraRadera
 6. Hur lätt som helst att springa ifrån sig själv. Då brukar jag tänka på citatet jag fick för länge sen. Sätter mig ner och väntar på att själen ska hinna ikapp.

  Ha en bra lördag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Empatiska Energigivande Emma -så klart att en sådan underbar männsika som du som ger ut så mycket behöver "jorda dig" ibland.
  När jg jobbar som tandlääkare och ska genomföra sensibilitetstester måste jag först "jorda patienten" (en speciell platta) för att strömmen ska ledas till tanden och inte leda vilse.
  Jobba med naturen är rena medicinen.Och kanske en liten hund därtill?

  Tusen stora jordiga kramar från trädgårdsarbetande coachkompis Ulla

  SvaraRadera
 8. Vad jag blir klok när jag läser din blogg. Lär hela livet.
  Vilken fin vän du har som kan känna in och tala om att du behöver känna in dej själv.
  Hur går jag tillväga om jag vill köpa den fina Budda tavlan. Kramenom Cecilia

  SvaraRadera
 9. tack alla fina goa ni för härliga kommentarer som värmer mig i hela själen

  Jag menar förstås att jag kommer ifårn mig själv när jag inte målar och att jag hittar tillbaka till min egen inre kärna när jag får använda min kreativitet.
  Love till alla sköna sötnötter som läser och kommenterar'
  Emma

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt med "påminnande" medial vän som knackar på ens axel när man hamnar lite snett och inte har sig själv i balans, så att säga.. önskar dig en skön helg och njut av naturen.
  Varm kram

  SvaraRadera
 11. Känner igen mig - går igenom en hel del just nu och mår inte så bra,därför tänker jag till och med köpa mig själv blommor idag på vägen hem! En oslagbar kärlekshandling och som bonus renas energikroppen med! Varma vårkramar!

  SvaraRadera
 12. Vilken tur att du har en så'n fantastisk vän, nära till hands - och som törs säga till dig:
  Att nu Emma - tar du och hittar dig själv igen :)
  Kraftgivande shiatsu får du av mig - NU :)
  Bara så att du mår bäst igen :)
  Kraftgivande kraamis med kärlek o ljus NU :)
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...