fredag 13 januari 2012

When you know better - you Do better!

Att vi gör saker utifrån våra egna premisser och förutsättningar är något vi glömmer allt som oftast. Vi VILL mer än vi handlar och vi GÖR ibland tillsynes dumma saker för vi vet inte bättre.

Hur kan vi då anklaga oss själva för att göra fel saker, säga fel saker och handla utifrån ett korkat eller vårdlöst handlande när vi inte har möjlighet att veta bättre? Det kan man undraSåg ett inslag i Oprahs nya kanal OWN där hon mötte Aerosmiths sångare Steven Tyler där man talade om hans vilda leverne med tokmycket droger, sex och rock n´roll. Han lever ju idag ett mer sansat och välbalanserat liv eftersom han VET bättre idag. Oprahs vän Maya Angelou sa:

When you know better, you Do better!

Den lilla meningen fastnade i mig. Det är ju så det är. När vi vet och har kunskapen kan vi handla annorlunda
När vi inte vet bättre gör vi det som anstår oss där vi har möjlighet att befinna oss just då.
Tyvärr jämför vi oss ofta med andra och tänker att -Va f-n HON kunde ju göra si eller så, varför fattade inte jag det då..och sen slår i mot oss själva i rent självförakt för att vi inte hajar bättre. Vi borde istället klappa om oss själva och inse att vi gjorde så gott vi kunde med den kunskap, erfarenhet, infomation och kapacitet vi hade just du. NU vet jag bättre och byter recept och inväntar en förändring till det bättre.

Ingen växer av självförakt men alla växer av lärdom, kärlek och erfarenhet. Så, se nut till att så dina frön i en mull av förståelse, kärlek och ett realistiskt och omtänksamt sätt att bemöta dig själv.

Love rules :)

2 kommentarer:

 1. Vilka kloka ord - som vanligt, av dig du fina :)
  Och ja, håller bara med - mera omtanke o kärlek till allt o alla - då växer vi :)
  Kärlek o omtanke på dig
  :D

  SvaraRadera
 2. Tack, behövde dem idag.. har en svacka. Beror säkert på att jag är hängig men då behöver man bli påmind av kloka vänner som du.

  Kramar från Liv

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...