tisdag 17 januari 2012

Boosta dig själv och dina kollegor och häll lite skön vänlighet i organisationen

God förmiddag alla härliga människor som läser min blogg. Hoppas Ni har det mer än gott var än ni befinner er. Vi har ju trots allt fått ännu en dag till vårt förfogande och vad kan egentligen vara mer värdefullt än det.


Jag kom precis att tänka på hur fantastiskt bra vi människor mår när vi ger varandra uppskattning och bekräftelse egentligen utan någon speciell anledning. Hur skönt själen dansar runt i kroppen när vi boostar os själv och varandra med positiv energi. So why dont we do it at work? 

Jag brukar på mina kurser köra en "tycka om dig-runda" där man sitter på stolar i en ring (helst i alla fall för då har vi möjlighet att närvara och se varandra på bästa sätt) sen har jag ett hjärta som vandrar runt från person till person. Ni kan välja ett annat föremål som t ex en slät sten eller liknande, det spelar mindre roll vad. Den som håller hjärtat är föremålet för boosting och en positiv kommentar eller uppmuntrande ord från den person som sitter till vänster om personen med hjärtat. Sen vandrar hjärtat vidare och alla får en kick och en energipuff. 

Det kan gå lite trögt i början men det lossnar alltid allt eftersom. Vi är inte vana i vardagslag med så mycket vänlighet vid ett och samma tillfälle nämligen. Det här tar inte lång tid och kan med fördel implementeras på måndagsmöten eller avdelningsmöten på arbetsplatsen, i skolsalen innan dagen drar igång eller varför inte bland lärarkollegor i lärarrummet innan man startar en ny vecka. 

Resultatet blir:

*En bättre stämning
*Skapar bättre relationer
*Skapar en större vi-känsla och dynamik
*Höjer glädje och energinivån
*Höjer självkänslan generellt i både grupper och på individnivå
*Vi blir bättre på feedback, när vi lär av varandras sätt att berömma

Så varför inte instifta en ny vana och börja med tycka om dig-rundor även på din arbetsplats. Häll lite positivism och vänlighet i organisationen. Det ger BARA gott för alla

Lycka Till

3 kommentarer:

 1. Va snygg sidan blev hörru.
  Mycket bra förslag du ger!
  Värme och kärlek

  SvaraRadera
 2. Lite vardags-boost behöver vi nog lite till mans :) Håller med om att sidan blev snygg..men måste texten vara så liten? Jag har själv inga större problem men andra kanske har. *kram*

  SvaraRadera
 3. Ja jag har sett att texten är på tok för lite men jag vet inte hur jag återfår storleken. Någon som har tips så mottages dom med öppen famn :)

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...