fredag 6 januari 2012

Flummigt or not - thats the question

Idag har gått i spinn på tankar igen.(som om det fanns dagar då jag INTE gör det...haha) Vet inte om det är en tankevurpa eller bara ett sätt att få lite mera kläm på det här med medialitet och liknande fenomen.

Jag är nog en person med rätt öppna sinnen och har så alltid varit. Jag försöker vara så fördomsbefriad det är möjligt och jag vågar tro även på sådant som inte ögat ser. Dock har jag ett driv att gärna hitta vetenskaplig bevisföring eller forskingsrön som bevisar att det "ogreppbara" är någorlunda hanterbart för mitt intellekt. Jag har en distans till New Age-rörelser men jag har också en nyfikenhet som gör mig intresserad av det andliga och spirituella. Jag har en del förmågor som jag sällan pratar om men som bara är med mig i min vardag men som jag inte utvecklat speciellt mycket, kanske beroende på att jag har fullt upp med så mycket annat intressant i mitt liv


Så fort någonting får en svag "doft" av sekt eller hjärntvätt oavsett om det gäller frikyrkligt, kristet, new age eller what ever så blir jag otroligt restriktiv dock. Allt som gör oss fria som individer både mentalt, fysiskt och psykiskt är dock av godo och allt som får oss att utvecklas som de fria och tänkande individer vi skapades till en gång kan bara vara gott för oss. Sedan om det handlar om kristendom, new age, buddhism, spiritualism, sport, musik eller något annat livgivande spelar ju mindre roll. Ellehur?!För att återvända till det mediala som jag ofta glider in på då. De mediala "förmågor" som ett s k medium besitter ser jag ganska naturligt och inte speciellt konstigare än att du och jag står här idag. Jag, (som gärna vill ha vetenskapen med mig och som vet att lagen om attraktion fungerar), har dock satt detta med att spå och se in i framtiden lite i motsättning mot energinivåer och lagen om attraktion.

Ett medium är ju en person som klarar av att ”läsa” energier med högre frekvens än andra är vana att uppfatta. Våra husdjur hundarna klarar av att tolka svängningar upp till 45000 Hz auditivt medan vi människor missar allt som svänger snabbare än 20000 Hz. Fascination. På samma sätt finns det människor som också är auditiva tolkar och som tolkar visuellt, dvs. ser saker som andra inte ser, och så finns det sådana som tolkar, känner in och uppfattar med andra sinnen. Det tycker jag inte är konstigt alls och jag ser det som högst naturligt

Problemet med ett medium är att hon visserligen kan tona in sig på en viss frekvens och ta del av den information som kommer till henne – men hon kan inte veta exakt i vilket förhållande informationen står till något annat. Är ni med? Alltså om jag förklarar det så här :

Varje tanke som någonsin skapats existerar fortfarande och finns faktiskt tillgänglig för vem som helst som lägger sig på samma frekvens att plocka upp och tolka in ! !

(Fascination igen..ellerhur?!)Därför får man ofta höra saker som att ”din avlidne far ber dig avsluta din dåliga relation och sluta röka” trots att faderns medvetande för närvarande är 100% ren, positiv energi och aldrig skulle kunna formulera en tanke som innehåller motstånd till välbefinnande. Vad mediet ”känner in” kan vara tankar som fadern tänkte medan en del av hans medvetande var fysiskt fokuserat och förkroppsligat – eller vad någon annan människa tänkte / tänker. I så fall relativt irrelevant i det hänseendet

När någon försöker spå eller läsa framtiden uppstår nästa problem: framtiden existerar inte. Allting händer NU och baseras faktikt helt och hållet på din aktuella attraktionspunkt. Mycket av det du uppfattar med dina sinnen förefaller vara statiskt men sanningen är att allting är en ständigt NY manifestering. Ja sug på den du. Jag säger inte att det ÄR så men jag påstår att det KAN vara så om man grottar ner sig i lagen om attraktion och läser Esther & Jerry Hicks böcker som handlar om just Tha Law of Attraction.

Jag fullkomligt älskar att följa tanketrådar som dessa och ruckar gärna lite på mina egna invanda föreställningar och tankar om allt som är och sker omkring oss.

Hur ser ni på det här med energier och förmågor att "känna" tolka och förutspå?

Love

(källan till delar av texten kommer härifrån )

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är väldigt intressant det du skriver om. Jag har varit till medium ett flertal gånger efter att min son oväntat gick bort. Det har alla gånger varit fantastiskt och samtidigt en tröst. Den enda tröst jag har är att min son finns på "andra sidan". Vi kommer att ses igen.

  Varma kramar från en mamma som saknar sin son oändligt

  SvaraRadera
 2. Kära anonym
  Det är klart att din son är på andra sidan. Det är jag helt övertygad om. Jag tror också att vi möts igen, att vi består av nätverk där vi möts i olika liv och i olika kontellationer. Energier som tar olika materiella former.

  Stor kram och oändligt mycket kärlek

  Emma

  SvaraRadera
 3. Först stor kram till mamman ovan! Jag gick också till medium efter min älskades död. Det var en tröst.
  Angående det mediala så tror jag som du att "medium" har förmåga att läsa av frekvenser de flesta av oss avskärmat oss från. Men man vet aldrig vilka frekvenser de plockar upp. Jag har varit med om följande:
  - En såg budskap från andra sidan som helt klart var budskap till dem själva.
  - En såg en händelse ("släkting skulle passa sig för trafiken"), som efter ett par dagar hände en kollega (hennes kusin blev överkörd när han cyklade)som jag nyss träffat och blivit jättetajt med med en gång (visar dock att de kan se den nära framtiden)
  - En spådde hälsoproblem för mig i framtiden som jag tror beror enbart på det som hände just nu, alltså dagens energier som han trodde var framtidens energier.
  Så, det ser klart något, men kan blanda ihop nutid, framtid och dåtid, eller se energier som rör folk i ens närhet. Om att se andras energier tror jag bara de ser energier till folk i ens närhet, eftersom ens energier går in i varandra.
  Ibland kanske ens egna tankar eller (desperata) önskan kan läsas av dem och tolkas som att just detta kommer att ske ( har jag nog också varit med om tror jag).
  Ann

  SvaraRadera
 4. Intressant Ann. ja det är nog lätt att de olika enerigerna "korsbefruktas" och visar sig för medier som känner av de olika energifrekvenserna

  Evigt tacksam för att du delar med dig till oss andra

  Kramar

  Emma

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...