fredag 20 januari 2012

I morgonljuset glimmar livet till lite extra

När natten backat och morgonen gör sin dagliga entré är jag som mest förälskad i dygnet. Kanelkysst kaffe latte, tända ljus, tystnaden, lugnet och dagen som fortfarande är ny och oanvänd framför. Ja det är något alldeles särskilt med morgontimmarna.
Nu har jag ju möjligheten att vara "min egen" och styra mina dagar lite som jag vill vilket är ett underbart privilegium som jag är enormt tacksam för, men när jag arbetade 7.30 - 16.15 nyligen så klev jag upp 05.10 varje morgon för att välkomna dagen, landa i stunden, bada skumbad, tända ljus, öppna fönstret och dricka ett glas vatten medan jag känner in luften just den här dagen och samla energi och inspiration för det som komma skall. Det är smågalet tycker många :) men det tycker INTE jag. (fråga min sambo hur pigg jag är kl 22 på kvällen däremot...zzzz..men det är ju ett val jag gör eftersom jag älskar morgonstunden)

Tänk så många som går omkring och hatar mornar och stiger upp i sista minuten efter att ha "snoozat" nästintill hundra gånger, vilket resulterar i att man sen får kasta sig upp, slänga sig in i duschen (om det ens hinns med) strunta i frukosten och rusa snabbare än möjligt till buss, spårvagn och tunnelbana.
Eller ännu värre felkalkylera tiden ännu en morgon och sen svära sig hes på alla "jäkla idioter" i bilköerna som ska fram PRECIS när just jag ska fram till jobbet och just JAG har jäkligt bråttom. Låta adrenalinpåslaget prägla morgonen pga förseningen (igen) och komma smått irriterad till arbetsplatsen med andan i halsen. (som om man inte visste att det är bilköer alla mornar vid den här tiden...)

Jag har ofta fått frågan hur jag kan vara så provocerande äppelkäck och hurtigt pigg redan från starten när jag kommer till en arbetsplats och svaret ligger nog faktiskt i detta - alltså hur jag aktivt gör ett val att ta vara på morgonen och dagens absolut första timmar. Det sätter nivån på resten av dagen, i alla fall för mig.

Nu ska jag fortsätta njuta en stund till, sen blir det packning och 42 mils färd mot Dalarna. Ludvika here I come.

Var rädd om Er och höj er till skyarna för ni är helt enkelt awesome

love

4 kommentarer:

 1. Men ska du till Ludvika - va KUL <3
  Var har du hittat vepan med buddhan?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej! Du har en award att hämta "inne" hos mig. Kramar...

  SvaraRadera
 3. Ja..jag har passat på att njuta av mina morgonstunder den här veckan då jag har varit hemma. När barnen åkt till skolan har jag druckit te och läst i Släpp loss din inre livskonstnär och ibland mediterat. Ofta med en katt halvägs in i boken eller i knäet under meditationen :) Välkommen till hem Dalarna! ;)

  SvaraRadera
 4. Japp Ingela, nu är jag back in town på en veckas visit
  Jag har nog köpt den där på Klockargården i Norberg tror jag. Jag är ju beroende av deras tvålar och doftljus och sen bor en av mina bäst väninnor där så jag gör lite vändor dit emellanåt

  Gisan jag ska genast gå in och kika...tackar i förskott..utan att ens veta vad det är..haha

  Låter häääärligt Annika. Livet är till för att njutas. Och tack - Dalarna är ju alltid "hem" du vet

  Ha det gott alla och kram på er

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...