måndag 4 april 2011

En titt på tacksamhetslistan

Det har varit en härlig helg att minnas. Mysiga shoppingturer, evighetslånga samtal om livet, fnitter i sängen tills natten dragit sig mot morgon, te och äggröra mitt i natten i skenet av tända ljus, irish coffe och färgstarka drinkar på Hard Rock på Avenyn. En sockersöt vän från mina hemtrakter har varit på besök och jag kan bara konstatera att vänner är ett av livets guldkorn och jag är tacksam. Det är så gott att vända ut och in på tankar och funderingar tillsammans med någon som vet allt om en och ändå tycker om en villkorslöst. Riktiga vänner står högt upp på min tacksamhetslista.

Något annat som toppar min tacksamhetslista är den balans som skapats i min kropp sedan jag började äta enligt LCHF. Vilken kick. Jag ser det inte som en diet. Det är en livsstil. En ny livsstil som passar just mig. Kanske passar det inte alls någon annan. Det gäller att lära sig lyssna och kommunicera med sin egen kropp. Min mage är evigt tacksam för att den slipper alla kolhydrater jag frossat i tidigare.
Jag älskar t ex min goa´kaffelatte med vispgräddstopping och kanel. Vem behöver fikabröd då :)När vi då ändå är inne på det här med LCHF har jag ett annat snacks-tips. Det är de rostade och saltade mandlar ni ser på bilden. Det är visserligen 6 gr kolhydrater och egentligen ska det ju bara vara högst 5 gr men det unnar jag mig. Dom finns inte överallt men jag har hittat dem på välsorterade ICA butiker. Helsmarriga.


Kom nu ihåg att hålla om varandra och ge så mycket kärlek det bara går. Det skapar ringar på vattnet
och en bättre värld. För att inte tala om hur varm man blir i själen

Kärlek och vårsolsglitter till er alla

6 kommentarer:

 1. Oj, så mysigt du har haft det med goa vännen hemifrån, men det är du ju bara värd eller hur :)
  Goa ärliga vänner och en kost som vi mår bäst av, är bara så viktiga :)
  Soliga vårkramen med kärlek o ljus
  från mig i min soliga Vik
  :D

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar helg.. själv så varvar jag ner, fokuserar på återhämtning och är tacksam över allt det livet har gett mig och kommer att ge mig..

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Vänner är sannerligen guldkorn i tillvaron. :)

  SvaraRadera
 4. Ditt sätt att skriva och dina bilder ger harmoni.
  Tack.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig och mysig helg du fick.
  Ja, det är väldigt viktigt med nära, fantastiska vänner.
  kram

  SvaraRadera
 6. TAck för tipset på mandlarna. De ska jag absolut prova, och tack för alla goda tankar som du ger!

  Min utmaning för denna vecka är att se något positivt i allt, att vända den negativa tanken till positiv. Att vara medveten är första steget.

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...