onsdag 27 april 2011

Be the one you already are

 

Idag blev jag bjuden på middag med vin på uteservering i kvällskenet. En del vet vägen till mitt hjärta om man säger så. Lovely var ordet som Bill och Bull skulle uttryckt det.
Nåväl, denna mysiga middag ledde till lite djupare diskussioner på tu man hand och är det något jag går igång på så är det just diskussioner av djupare art och karaktär. Ett av ämnena som bearbetades var huruvida vi blir uppfattade som personligheter av nya människor. Blir jag uppfattad så som den jag är och vill vara eller blir jag uppfattad utifrån min stil, min dialekt, min utstrålning, mitt utseende osv. Det här är ett ganska intressant ämne som tål att ventileras. När man nu är nyinflyttad till en en härligt ny stad har man ju möjlighet att skaffa sig nya vänner som ser mig som ett blankt kort. Intressant tanke.


  
Jag har dock fått veta att vi dalmasar har en tendens att bli betraktade som trygga helyllepersoner som är lojala, trevliga och ganska bonniga. Så fel det här kan vara. Lika många dalmasar som vandrar omkring här på vår jord lika många olika personligheter finns det. Likadant som Göteborgare anses skämtsamma, glada och käcka. Måhända är många här i västkustens huvudstad av den käckare sorten men långt ifrån alla.

Hur vill du bli betraktad som person ? Sänder du ut de signaler och det budskap som du känner står i direkt kontakt med den du känner att du är och vill vara ? Vi är ju självklart dom vi är men ibland har vi en benägenhet att anpassa oss till den vi möter att glömmer att skala av maskerna och landa i vår egen trygga personlighet.

So be the one you already are in every moment of life

love

4 kommentarer:

 1. Bra sagt och tänkvärt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Man skaffar ju sig en uppfattning först och främst av de yttre faktorerna du nämner eftersom man inte har något att gå på innan man kommer personen närmare. För det är inte många som inte ger en person en bild och dom vid första anblicken.

  SvaraRadera
 3. Visst är det bara så viktigt - för att vi ska må så bäst vi kan - att vi försöker att vara oss själva i varje moment som livet bjuder oss på :)
  Dialekter är så charmiga och värda att bevara :)
  Men visst är det svårt att stå för den jag är i alla situationer - men jag tränar hårt på det :)
  Love and all best just for you
  :D

  SvaraRadera
 4. Att vi beter oss olika på grund av var vi kommer ifrån är ganska klart. Miljö och arv påverkar oss mer än vi anar. Sen om det är bonnit eller citytlike är väl upp till den som avgör. Det vi bör ha som målsätting är väl att vara dom vi är oavsett vad eller var vi kommer ifrån. Jag gillar dig hur du än beter dig eller var du bor.
  Va härligt att bli bjuden på middag så där bara. Puss

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...