tisdag 16 februari 2010

Perspektiv

"Man kan kanske kalla det andlig logistik, men ibland måste man flytta sig en bit bort, för att komma närmare. Eller du kanske väljer att bara kalla det konstigt.

Oavsett vilket - hjälper det att komma ihåg det från gång till gång."

Idag fick jag ovanstående ord skickade till mig i ett mail och jag har funderat lite över innebörden och jag kan bara krasst hålla med.

Har ni tänkt på om ni rent metaforiskt håller ett papper 1 cm från ögonen - det är nästintill omöjligt att se vad det står, för ögonen klarar inte av den skärpan. Det är helt enkelt för nära. När du drar bort papperet en bit och får ett nytt avstånd och perspektiv så ser du genast klart och tydligt vad det står.

Samma sak gäller t ex om man är mitt i ett problem, situation eller i en felaktig relation. Man ser inte förrän man backar och ser sig själv utifrån och försöker få nya perspektiv. Eller att man i efterhand ser tillbaka så har allt ett mycket klarare ljus och man kan undra hur man kunde handla på ett eller annat sätt.

Så ge saker och ting tid och försök flytta fokus för en liten stund och våga se dig själv med någon annans ögon


2 kommentarer:

 1. Ja visst är det så, lite perspektiv på saker och ting kan bringa nytt ljus över situationen. Men ibland måste man bli påmind, för när det är riktigt jobbigt är det lätt att köra fast, man får tunnelseende och tankarna är helt låsta.
  Må gott!

  SvaraRadera
 2. Jag fick samma mail och jag satt också länge och funderade på det. Sen fick jag ditt fantastiska mail som jag också läst och tänkt på men inte hunnit svara på..

  Ha en härlig vecka.

  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...