onsdag 3 februari 2010

Vintervita vardagssagorHemma hos mig, i min lilla stad där jag bor, där tar vintern liksom aldrig slut. Många klagar och vill inte ha mer snö nu. Men för mig är det helt underbart. Det är ljust, vackert och vintrigt så som det ska vara när det ÄR vinter. Jag får en trygghetskänsla inom mig när jag vandrar omkring i den puderlätta snön och fångar vackra lätta flingor på tungan. Jag vet att jag förmodligen är för gammal för att springa omkring i snöoväder med tungan hängande men jag bryr mig inte så mycket om sånt. Jag gör sånt som jag anser är livgivande och jäkligt kul bara helt enkelt. Livet blir ju så mycket mer innehållsrikt då.


Har ni t ex stannat upp nån gång och betraktat dom små konstverken. Snöflingorna alltså. Varenda en är ju dessutom unik och om det är lite kallt när det snöar blir dom som små iskristaller och exakt lika vackra som i en sagobok. Som en vinterblomma singlandes från ovan.
Jag är också otroligt imponerad av alla träden nu när dom har sina finaste vinterkläder. För at inte tala om alla barnen som kan åka skidor och pulka och göran snöänglar istället för att bara hänga vid datorn och TV:n.
Kanske är jag en romantiker i överkant nu som t o m romantiserar snökaos och oändlig nederbörd och självklart är det väl inte kul när vi inte tar oss fram, men oftast kommer det något gott även ur det om man ser tillbaka i perspektiv. Det blir i alla fall inte bättre för att man deppar ihop och tjurar ner sig totalt. Jag menar snön blir ju inte mindre i mängd för det. Ellerhur ?5 kommentarer:

 1. Jag har hellre så här vitt och kallt än det slabbiga, gråa och blöta som kan vara här i Stlm... :-\ Nu blir livet så mycket ljusare när det blir vitt ute! Dessutom kan jag vara ute och röja i snön med sonen. ;-)

  SvaraRadera
 2. Den här vintern har varit magisk. Och du, snygg sida du fått till.

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig fullt ut, det är fantastiskt med en riktig vinter och snön bäddar in landskapet så vackert och lyser upp..

  Det enda klagomålet jag har ärstockholmsstads sätt att hantera det, man pulsar omkring i snömodd med is under och det är faktiskt väldigt stor halkvarning.. pensionärerna kan inte gå ut.. för mig är det bara snö så jag har lite svårt att förstå problemet.

  Kramen

  SvaraRadera
 4. Alldeles för många människor fokuserar på det negativa med vintern, istället för att ta fram allt det vackra och positiva!

  Det är ingen mening med att lägga energi på något som vi ändå inte kan påverka, så varför inte bara njuta! Vintern är ju så ofantligt vacker och livet så njutbart bara man tillåter sig att njuta!

  Varma kramar!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...