onsdag 24 februari 2010

"Vissa människor förstår bara smaken av lycka först när de förlorar den"


En vacker och vis kvinna vid namn Alice såg en dag en man som satt ensam vid sidan av en väg. Mannen såg bedrövad och bestört ut.

"Vad stör dig, frågade Alice den ensamme mannen."

"Det finns inget intressant i mitt liv. Jag har tillräckligt med pengar och jag behöver inte ens arbeta, och jag har rest för att se mig om i världen. Men alla jag har träffat har inget nytt att säga till mig, allt de gör är att göra mig än mer uttråkad. Jag kan säga utan fruktan för tvivel om att trots allt som jag har gjort, har jag inte lyckats hitta frid jag eller den lycka jag sökte. Jag har förvandlats till min egen värsta fiende"


"I samma ögonblick, tog Alice mannens väska och sprang längs vägen. Eftersom hon kände till området väl och var en spänstig och stark kvinna lyckades hon snabbt att sätta ett stort avstånd från mannen genom att ta genvägar genom fälten och över bergen. När hon var tillräckligt långt borta, satte hon ner påsen i mitten av vägen där mannen var tvungen att passera, och gömde sig sedan bakom en sten.

Mannen dök upp, andfådd och totalt slut, en halvtimme senare. Han kände sig ännu mer eländig än någonsin på grund av tjuven han kommit över. Så fort han fick syn på påsen, sprang han för att öppna det. När han ser att allt var intakt, såg han upp mot himlen full av glädje och tackade gud för livet och lyckan.


"Vissa människor förstår bara smaken av lycka först när de förlorar den"


Se dig omkring, vad är lycka för dig ? Vad, i din direkta närhet, har du som du absolut inte vill förlora för att du ska uppskatta det ?

4 kommentarer:

 1. Lycka för mig och det jag uppskattar allra mest, varje dag, varje stund: Mannen, sonen och döttrarna. Allt annat är egentligen inte viktigt.
  Sen försöker jag lära mig att uppskatta mig själv också...;-)

  SvaraRadera
 2. Det svaret är oerhört lätt att svara på, för det är givetvis mina barn och barnbarn.
  De är min lycka och utan dem är allt annat oviktigt!
  Hälsa är också lycka, för det gör att jag kan njuta av allt annat.

  SvaraRadera
 3. Hahaha
  kan inte låta bli att förundras över att jag ramlar in på coachers bloggar, träffar coacher på facebook HELA tiden..
  vad är det för tecken? :)
  Härliga och inspirerande sidor och det kan man aldrig få för mycket av
  TACK

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...