fredag 12 februari 2010

Omoget vildhjärta av idag

Jag tänker ofta på att jag sällan passar in. Ni vet"passar in" så till vida att jag är och gör saker som förväntas av en 41-årig kvinna. Jag har nog försökt i många år att vara ordentlig, politiskt korrekt, moraliskt riktig, strukturerad och mogen likt en fallfrukt i oktober. Jag frågade min 15-åriga dotter igår om jag var som hennes vänners mödrar och hon tittade intensivt på mig, log och sa - Nej mamma det är du verkligen inte, du är lite ...hm...ja hur ska jag uttrycka mig konstigare...

Jag ÄR nog "konstigare" Jag kapitulerar och erkänner att jag är ett vildhjärta som är svårare att tämja än självaste Pippi Långstrump. Ju mer jag bejakar och släpper fram den som i grunden är jag ju bättre mår jag och ju mer ser jag världen med mina ögon och inte med någon annans.

Jag tycker om flumvänliga vänner och samtal, sockervaddssöta sagor, att skriva melankolisk poesi på en sten i skogen till ljudet av vinden och fåglarna. Jag går barfota när alla andra bär fotvänliga märkesbeprydda skor och jag fullkomligt njuter av att krama träd. Jag älskar mjuka tassa och att samtala med en hund i timmar (ni anar inte vilka substansfyllda samtal man kan ha med dessa mjuka varelser) Jag är hopplöst förälskad i att vara förälskad och jag sjunger förmodligen oftare och mer än omvärlden tycker är acceptabelt. Jag drömmer mina dagar vackra och räknar natthimlens stjärnor när andra planerar morgondagens pensionssystem.

Jag vet att jag borde en massa men jag lämnar det därhän. Sån är jag och vet Ni - det är helt ok att vara den man ÄR. Vem är Du när ljusen släckts och om du själv får välja ?

kram på Er


6 kommentarer:

 1. Ååå vad lycklig jag blev av att läsa ditt fina inlägg!
  Jag har heller alldrig varit den där traditionella mamman hi hi, men jag vet att jag vart den bästa! fniss..
  Jag följer heller inga ramar i livet! och inte går det att dresera mej heller! *skratt*
  ..men de är de som gjort mej till världens lyckligaste åxå! ;-)
  Följ ditt hjärta!
  Härlig hemsida som jag ska kolla vidare på! och härlig blogg!
  Tack för värmande ord inne hos mej!
  Kram och härlig lördag!! :-)) /Lena

  SvaraRadera
 2. fantastiskt att bejaka den du är! fortsätt med det...livet vore inte det samma utan dig som du är! kraaaaaaaam Di

  SvaraRadera
 3. Jaa....du är ingen "tradionell" syster heller. (vad nu det är egentligen?)Jag är så tacksam som fått dig till min lilla syster yster. En riktig liten knasfia med en skatt av "konst"-iga idéer. Dessutom älskar jag dig precis för att just du är Du.
  P o k / Maria

  SvaraRadera
 4. Och jag är såååå lycklig över att du släpper fram den älvlika dansande filosoferande härliga du som bara sprider klokskap, blomströssel och färg omkring dig. Du är verkligen fantastisk.. kanske behövde jag läsa detta just idag när jag själv snurrat in mig i tankar om borden och varför. Men jag vet att jag behöver de dagarna och att de är en del av processen..

  Ha en fin alla hjärtans! Du
  är underbar!!! Kramar

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar beskrivning av Dig själv som den Du är.. en fantastisk individ som finns på jorden för att röra om litegrann i det stelbenta och "vanliga".

  Känner igen mig själv och är glad att vi är några stycken, livet blir så mycket roligare då!

  Varmaste kramen!

  SvaraRadera
 6. Härligt att läsa Emma och vilken fin komplimang från din dotter! Vem vill inte vara lite konstigare, hi, hi :-D Det är ju så mycket roligare tycker jag.

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...