fredag 5 februari 2010


"Blottad inför mig" Akryl på bomullsduk"
Pris: 750,-

Den här målningen gjorde jag för rätt länge sedan när jag kände att vi svenskar är så ofantligt rädda för känslor. Vi rymmer hellre ifrån oss själva och dom vi tycker om än vågar ta tag i de känslor som vill göra sig påminda inom oss.

Vi förtränger saker, händelser och känslor tills vi nästan inte tror att dom någonsin existerat. SÅ DUMT !

Men vad som i själva verket händer är att de finns visst kvar och blockerar energibanor och tar plats ifrån det positiva som skulle göra oss så mycket lyckligare och ta oss så mycket närmre oss själva.

Jag har skrivit en liten dikt i ämnet också :

Först när Du tog av dig din stolthet
och knäppte upp din fasad av pansar
lät maskerna falla till golvet
och vågade gråta mot mitt bröst
först då, min vän
...såg jag DIG...
och den bräckliga svagheten blev din styrka

/Emma

Jag menar inte att vi ska "måla över" sånt som hänt och klistra fast falska leenden istället. Tvärtom. Lev ut, gråt och bearbeta och undanröj alla tvivel och skapa nya sköna energibanor. Det gör dig mer grundad i dig själv. Nåja det här är ju min sanning så som du har din. Men ta bara till dig det som du tycker känns sant för dig och lämna resten därhän.

"You dont always have to pretend to be strong. Theres no need to prove all the time that everything is going well. You shouldnt be concerned aboutwhat other people are thinking. Cry if you need to, it´s good to cry out allyour tears because only then you will be able to smile again"

Ha en fin fredag och känn livet i Er

1 kommentar:

  1. Så klok du är, ibland hjälper det verkligen att få gråta en skvätt!

    SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...