lördag 12 februari 2011

Hög på vänlighet, medmänskligt bemötande och på Göteborg


Idag känner jag mig hög. Hög på Göteborg som livsplats och på livet och människorna däri. Morgonen bjöd på gnistrande, kall och tyst morgonpromenad i slottsskogen med endast fågelkvitter som ackompanjemang. En försiktigt rosa/gul gryning smekte husfasaderna en bit bort. Mötte en söt liten farbror som stannade och pratade med mig och min Svante the Boy om livets skönheter och små förtretligheter. Han sa att vi får nog en underbart vacker dag och jag tror jag kan hålla med honom. Jag älskar små trevliga göteborgsklingande farbröder på morgonpromenad.

En annan sak som gör mig förälskad i den här stan är människorna över lag. Ta till exempel gårdagens expedit på Elgiganten. Han bemötte oss med en sån värme, omtanke, medmänsklighet och jäkligt mycket glimt i ögat. Ett möte som gjorde mig själavarm och hoppfull om mänsklighetens framtid. Tänk om vi alla mötte varandra med den energin, då skulle det se annorlunda ut i världen kan jag meddela.
En annan energihöjare var den unga tjejen som jag mötte i mitt nya kvarter härom kvällen. En glad, direkt och närvarande ung västkustdam som älskade hundar och som blev förälskad i min Svante. Hon sa sig bli varm av mitt dalmål och hon önskade mig varmt välkommen till Göteborg.

Nåväl, jag är innerligt tacksam för att det finns sådana sköna glädjespridare runt omkring oss som tar sig tid att stanna och prata en stund och dela några minuter med en medmänniska. Jag tror på vänlighet och jag tror på människan.

Nu ska jag ge mig vidare in i min sköna, solglittrande dag och äga den. För det är ju bättre att äga dagen än att låta dagen äga mig.

Ha det bäst och säg JA till livet:)

9 kommentarer:

 1. Du har hamnat på rätt plats i livet. Jag är glad att min stad tar emot dig med öppna famnen. Du får mig att längta hem till Göteborg! Ska nog ta och ringa "hem" idag. Ha en fortsatt underbar dag! Kram från göteborgskan Kim, som numera bor i Blekinge

  SvaraRadera
 2. Härligt att läsa! Kan bara instämma.
  Man blir hög på vänlighet. :)

  Önskar dig allt det bästa i Göteborg!

  SvaraRadera
 3. JAG blir själavarm - av att läsa dina positiva ord om din nya "hem"stad o nya människor :)
  Klart att alla smälter för dig o goa Svante, dom kan ju inte göra annat ju :)
  Du har kommit "hem" inte tu tal om dä :)
  Positiva o kärleksfulla kramisen från mig i Viken, som kommer att besöka dig o en väninna jag har där, var så säker :D

  SvaraRadera
 4. Underbart, underbart!
  Jag säger ja till livet :)

  SvaraRadera
 5. Ja, det är bara att säga jaaaa till livet. Tycker också om bemötandet hos Göteborgarna... du passar så väl i den staden.

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Vad härligt Emma!
  Jag upplevde samma sak när jag var och hälsade på min son i Landskrona i somras. Lite halvt deppig tog jag mig ner till Citadellet vid havet och satt där och funderade... men medan jag satt där så stannade flera personer som var ute och promenerade och pratade med mig och jag mådde mycket bättre. Jag blev lycklig av den mänskliga värme som trots allt finns runtomkring oss.
  Du är helt klart på Din plats i livet!
  Varm kram!

  SvaraRadera
 7. Å jag blir varm i hela Hjärtat när min lilla syster blir så välbemött i sin nya stad Göteborg.
  Hello Göteborg ....Love you....ta väl hand om min syster yster.....hihi....du kan väl ta hand om dig själv.....men du vet...jag är rädd om dig
  Love och puss

  SvaraRadera
 8. Jag säger bara WOW!!!

  Jag vill gärna göra ett reportage med dej på min blogg som handlar om alla möjliga spännande människor :)

  http://allahjartans.blogg.se

  hoppas på din medverkan!

  mvh PEGU

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...