tisdag 8 februari 2011

God morgon och välkommen sköna onsdag


Av alla härliga och fantastiskt utvecklande böcker i genren "självhjälpsböcker" är nog ändå Barbara Bergers böcker de allra bästa enligt mig och mitt tycke. Jag återkommer till dem med jämna mellanrum och jag tipsar ofta mina klienter att läsa dessa lättlästa, konstruktiva och härligt inspirerande böcker.Två citat ur boken "Är du lycklig nu" som jag vill dela med mig är :

"Och våra tankar är inget annat än tolkningar av det som händer. de är inte den faktiskt händelsen utan bara våt tolkning. Och det är vår tolkning som vi lever. Hur ofta upplever vi en upplevelse direkt och oförfalskat, utan de filter som våra tankar och åsikter utgör ?"

"Vi intalar oss själva att en händelse är det ena eller det andra och att det är något hotfullt, farligt eller livshotande - sen upplever vi just det. Men händelsen är bara en händelse och har inget inneboende värde eller någon värdering i sig. Och det gäller för alla händelser även för döden. Om det är första gången du råkar ut för den här tanken är det förmodligen lite skrämmande och svår att ta till sig eftersom det är en så radikalt annorlunda inställning mot det vi lärt oss tidigare"


En annan sak som gör mig inutiglad är Buddha statyer av olika sak. När man dessutom har en söt liten dotter som köper en limegrön sprudlande glad buddha till sin mamma är lyckan total. Den ska bo i mitt nya fina sovrum.


Här kan man ana vårens försiktiga antågande. Solen smyger sig upp över horisonten och snön smälter undan och lämnar plats för det spirande gröna att göra entre. Jag tänker inte låtsas om att väderprognosen säger att torsdagen tänker bjuda på snö. Nåväl det finns väl kläder för allt :)
...och du...det finns bara en plats där du kan vara lycklig och det är här och NU

8 kommentarer:

 1. Av bilden att döma kan nog inga väderlekar rubba ditt sinne. Så sprudlande glad och vacker och min lilla syster....hihi.
  Ja du hon skriver faktiskt riktigt bra hon Barbara....enkelt och lättfattligt . Även fast mena vet vissa saker behöver man bli påmind

  Puss i vårdoftens Göteborg;)

  SvaraRadera
 2. Hej, du positiva glädjespridare!
  Du är verkligen i rätt bransch!
  Nu skall jag gå ut i det vackra vintervädret med vovven och NJUTA!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 3. Bra tips på bok. Ska jag läsa såklart.

  Och du. Din hatt. Så så fin!!!

  SvaraRadera
 4. Vilken skön start på denna soliga onsdag :)
  Att läsa dina härliga inlägg är så smittande, är som en glädjerik spruta av glädjevitaminer :)
  Men en stilla undran, denna Barbara - är det inte hon som är emot positivt tänk, eller har jag fel?
  Kan väl inte vara hon, för då hade väl inte positiva o fina du fastnat för henne :)
  Nä, måste allt va' en annan Barbara :)
  Buddah är fin, en riktig kraftkälla till ljus o kärlek - och den är gröna är bara sååå . . . :)
  Glädjerika o energirika kramen på dig min positiva fina änglavän - o hoppas att du kommit hem nu :D

  SvaraRadera
 5. Kanske man kan få låna boken ?

  SvaraRadera
 6. Har bara läst just den du just lyfte fram.. men den gillar jag MYCKET!! Kramar

  SvaraRadera
 7. Tack rara för fina kommentarer

  Jossan, sjävklart ska du låna boken. Den är en kick:)

  Delfinolin, nej det är inte den Barbara:):) Den kvinnan, som motsägger sig allt positivt tänkande, och jag har inte riktigt samma värderingar om man uttrycker sig försiktigt

  kram på er alla


  Kram på er alla

  SvaraRadera
 8. Underbar bild! Kloka tankar och bra tips! kramis
  Di

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...