onsdag 16 februari 2011

Tillåt dig bli lite förvirrad och se vad som händer

När kroppen säger ifrån och man bara kan välja att vara sjuk så är det bara att gilla läget. Feber, ont i halsen, huvudet,ögonen och kroppens alla leder, hosta och totalt slut. Det händer inte ofta med mig men denna gång fick jag så jag teg. Förmodligen kroppen som ville vila lite efter alla flyttbestyr.Nåväl när man ligger här som ett sjukligt ensamt litet tyckasyndom-paket får man väldigt mycket tid att tänka. En tanke som föddes ur detta är hur ofta vi människor stannar uppe i hjärnan. Hur ofta vi låter intellektet vara mästaren och den som styr hela livsresan istället för att låta känslan ha en mer betydande och framträdande roll. Jag menar inte att alla måste vara "gå på känn-människor" som mig men i alla fall låta hjärtat/känslan samspela med intellektet för en mer personlig och harmonisk balans.

En orsak till att vi inte vågar låta hjärtat vara ledstjärna är rädslan att vara olik alla andra och att passa in på alla möjliga och omöjliga sätt. Vad vi behöver är att ibland bli lite förvirrade i hjärnan för att vara mer i hjärtat och därigenom våga tänka nya och egna tankar.Att stå i mitt vår kaotiska värld och fortfarande hålla sitt hjärta vidöppet är en stor konst men absolut ingen omöjlighet. Att förbli i sin känslighet och tillit till den goda kraften är något som kräver mycket kärlek, öppenhet men kanske framför allt träning.

Så mitt tips är att utsätta dig för sånt som gör dig en aning förvirrad i hjärnan för att vara mer i hjärtat när du möter livet. Utsätt dig för sådant som egentligen är lite för läskigt för dig eller för något som är totalt annorlunda mot allt du gjort tidigare. Bryt mönster och bjud in nya tankar. Kontentan blir oftast att hjärtat träder in och vägleder dig.

Som vanligt vill jag inte att du ska tro blint på min sanning och på det jag säger utan prova själv och se vad som händer.

Livet är fyllt av helsköna möjligheter och oftast möter vi vår kärlek, våra nya chanser och får de mest oväntade förslag när vi minst anar det. Bara vi vågar leva fullt ut och resa med ospecifiserad biljett.

Lycka Till Sweetie. Du gör skillnad:)

4 kommentarer:

 1. Kloka tankar som vanligt.

  Just nu lyssnar jag för lite på min kropp och för mycket på hjärna och hjärta, så jag jobbar med att lyssna på vad min kropp försöker säga mig. Motarbetar. Vill för mycket, men har inte riktigt förmågan att se/lyssna/ vad som är bäst för mig i detta nu.

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde ett test på en dejtingsajt för några år se'n :)
  Det visade att jag till nästan 90 % lyssnade till hjärtat o min känsla - resten var "förnuftet" :)
  Så tja, vad ska jag säga :)
  Varm hjärtekramis på dig systra mi :D

  SvaraRadera
 3. . . . Och Du min vän ska fortsätta att lyssna på hjärtat och bara ta det lugnt nu :)
  Då blir du frisk o pigg igen, lovar :)
  Kryapådigkramisen
  :D

  SvaraRadera
 4. Jag känner igen mig i det du skriver här. Ligger också hemma och är sjuk i kroppen. Men det har gett själen chans att hinna fatt tankarna och utveckligen som skett kring mig det sista. Men nu känner jag att jag vill bli piggare och friskare, om inte annat för att få komma ut och få syre till hjärnan. Men hostan säger att jag och mina tankar får fortsätta umgås här hemma lite till.
  Dina ord här får mig att tänka på det som jag försöker ha som motto: "Jag törs inte, men jag gör det i alla fall. Jag vill inte vara en liten lort" (från Bröderna Lejobnhjärta. Utan att utmana mig själv kommer jag inte vidare. Krya-kramar...

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...