söndag 20 februari 2011

Vad gör dig lycklig och harmonisk i vardagen?


Strålande solskensmorgon med hundpromenad i slottskogen till tonerna av morgonystra småfåglar som ropar efter vår. Det är så bedövande vackert med liv och så nära till kärlek om man bara öppnar upp och ser det som finns att avnjuta här och nu. Tänk att det allra bästa här i livet dessutom är gratis. Jag älskar känslan av skönhet. DÅ menar jag den skönhet som automatiskt frambringas hos oss alla ur en harmonisk nukänsla. Den skönhet som laddar om våra batterier när vi utsätter oss för sådant som gör våra själar levnadsglada och våra sinnen fulla av livfull kraft. Här finns så klart ingen mall eftersom vi alla "går igång" på olika saker. Jag älskar mornar över huvud taget. Jag tycker att dagen är som vackrast när den är ny och oanvänd och personligen tycker jag att alla sjusovare missar det bästa med livet. Men det är ju JAG det, som alltid varit uppe med tuppens första galande läten och som gärna möter de första gnistrande strålarna i gryningen med en kopp rykande te ur min fina Buddhakopp.

Vad gör dig lycklig och harmonisk i vardagen ? Funderar du över det ibland och framför allt gör du sånt som du vet ger dig energi ?

9 kommentarer:

 1. Jag gillar det vackra i naturen..både en storslagen vy och en liten snöflinga på min täckjackearm. Doften av solvarm jord eller regnblöt asfalt. Jag försöker stanna och SE. Inne kan jag bli glad av vissa saker jag har men...jag är inte nöjd med vårat hem, så mycket jag vill göra men det blir aldrig klart. :)

  SvaraRadera
 2. Solen är min levnadsstjärna. Känner i hela kroppen när det blir ljusare och ljusare ute. Våren, hoppets tid. All grönska som spritter i naturen när allt ska slå ut och då slår även jag ut.
  Naturen är verkligen min styrkemedicin.
  Ha en skön fortsatt fin söndag.
  Kärlekskram Cecilia

  SvaraRadera
 3. Jag blir nog glad o lycklig över det lilla, enkla o som inte kostar nå't :)
  Njuta av min sons busvovvsa, som ju är min ögonsten, trots att hon är busig o lite olydig :)
  Jag njuter som du av att höra fåglarna sjunga sin längtan efter våren, att le mot nå'n jag möter o få ett leende i retur, att få glädja o hjälpa nå'n helt spontant o enkelt, att få njuta av lugn o harmoni utan krav o plikter och beslut osv osv Men framförallt att slippa värk o trötthet och att istället få känna glädje, styrka osv - helt underbart :)
  En lycklig o harmonisk värmande kärleksfull kram bara för dig o Svante NU :D

  SvaraRadera
 4. Naturen gör mig lycklig och harmonisk kan jag toppa det med en picnick så är det pricken över i :).
  Kram

  SvaraRadera
 5. Något som verkligen betyder mycket för mig är att få äga min egen tid. FRI-TID, EGEN-TID. Det betyder mycket att kunna vara fri i mitt agerande, och sen därifrån ta en fika med en kompis, meditera, läsa, måla eller resa.... frihet ger mig energi :)

  SvaraRadera
 6. Hi Hej Sötstrut:)Det värmde gott i hjärtat mitt..ja tänk va mycket skoj vi har med oss i våran gemensamma ryggsäck..ha ha som när vi nasade runt i landet o sålde våra alster..jaa vill absolut hitta på något framöver..va kul med din härliga föreläsning..ska tipsa mina kursvänner som bor i krokarna där;)Vips kände jag nåt i min spontannerv igen..hm den vill åka neråt..mot Göteborg:)!!va sägs om söndag-måndag..kolla in ditt nya hemma..kanske gå på nån loppis..njuta av en fika o skratta på Ditt nya café...Du finns alltid en tanke bort bara..forever..kram Kickan

  SvaraRadera
 7. Åh tänk, det finns de som har en vardag! För mig finns ingen skillnad... vardag som helg... hemma i evighet... men vad som verkligen gör mig glad en helt vanlig da, eftersom jag bara har vanliga dagar så är det körsång och musik i massor. När solen lyser på vit snö och kanske det anas en vår där någonstans, snart kan jag få njuta av skogsdofterna igen... men först bara mer sång.

  SvaraRadera
 8. Du får mig att längta till Slottskogen, att promenera där, minnena poppar upp och jag får en oändlig hemlängtan. Kram Kim

  SvaraRadera
 9. Naturen ger mig energi och mina vänner.. mina promenader, läsestunder och vardagslycka likaså..

  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...