tisdag 22 februari 2011

Drömmar


Har ni tänkt på att det finns tre olika sorters drömmar i våra liv.

Dem vi växer ifrån

Dem vi ger upp

Och dem vi faktiskt uppnår


Idag tänkte jag att vi skulle kika lite på det här med möjligheten att väcka våra drömmar genom en liten övning.

1. Dela in ett papper i tre kolumner.

2. Kolumn 1: Skriv upp dina drömmar som du har växt ifrån. (Du kommer att le och känna en slags barnslsligt skön glädje när du minns dem.)

3. Kolumn 2: Skriv upp de drömmar som du redan fakstiskt har uppnått.

4. Kolumn 3: Skriv upp du dem du gett upp. Kanske har. de varit för högt ställda, för svåra eller inte fungerat av någon annan anledning. Det kan ju också bero på andras nedvärderande konstateranden och åsikter som gjort att vi en gång gett upp vissa drömmar

5. Från kolumn tre väljer du nu en av drömmarna som legat och vilat. Väck upp den! Fundera nu på hur du ska övervinna det största hindret som är du själv. För det positiva är att det enda du faktiskt kan påverka är dig själv. Så när du flyttar dig ur vägen för dig själv ligger vägen för din dröm öppen.

Låt ingen annan avgöra vad som är bäst för dig. Dina drömmar är DINA och kanske är det dags att låta några av de som legat och grott längst att bli verklighet. Ingenting är omöjligt och det är du som väljer livets nyanser.

Lycka Till

6 kommentarer:

 1. En så'n bra övning :)
  Det är ju så viktigt att vi är sanna mot oss själva och att vi inte låter andras värderingar bestämma vår framtid :)
  Positiva o förverkligande kramisen
  från "mig" NU :D

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker tavla!
  Jag jobbar med drömmar varje dag, andras drömmar. Men för att kunna jobba med andras drömmar måste jag vara ganska klar över mig själv och vart jag själv står och vill och drömmer om.
  Det är tillsyvene och sist jag som bestämmer över mitt liv och hur det ska se ut. Väljer jag att låta andra bestämma vad som är sanning för mig? är en viktig fråga jag ställer till mina klienter.
  Hoppas du får en finfin dag!

  SvaraRadera
 3. Den övningen skall jag ta till mig.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 4. Den här övningen ska jag genast prova! Kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...