söndag 20 januari 2013

Vänner och älskare


Jag har precis avslutat Theodor Kallifatides bok 
"Vänner och älskare"
En bok att ta till hjärtat och bara ÄLSKA. Kallifatides har ett språk som når de inre mentala beröringspunkterna vi bär närmast hjärtat. Men han gör det med vardagens vanlighet insprängd mellan raderna. Det gör att man inte vill att boken någonsin ska ta slut. Han återspeglar kärleken på ett medmänskligt sätt och låter intriger vävas samman med ett prosainspirerat "målande" av karaktärer och dessa sammankopplingar. Han skildrar människors sårbarhet och påvisar att det trasiga ibland kan vara det vackra.

Sammanfattningsvis så är jag förälskad i boken och kanske t o m i Teodor själv eftersom jag fascineras av människor som har förmågan att skriva sig in under huden på mig.

Vissa böcker längtar man tillbaka till nästa gång man får sätta tänderna i den. Det här är en sådan

3 kommentarer:

 1. Låter underbart. Själv läser jag, eller rättare sagt lyssnar, på Morgan Allings "Kriget är slut", självbiografi. Läser den med blandade känslor, vill veta vad han vill berätta......fattar inte hur vissa människor ska behöva bli hanterade och behandlade.....får rent av ont i hjärtat. Beskriver otroligt bra ur ett barns perspektiv. Ger ingen glädje precis. Men kan inte sluta heller. Behöver nog sedan få nåt i raka motsatsen för balans.
  Förresten har jag någon bok som Teodor skrivit....men tror inte jag läst den.....av nån anleding???! Kanske ska leta fram den.......Men jag blir lite bortskämd med att lyssna bok;)
  Puss o kram

  SvaraRadera
 2. Å tack för tipset! Måste läsa boken!
  Gillar Kallifatides! Var och lyssnade på honom för några år sen.
  Riktigt skön är han. Kramar

  SvaraRadera
 3. Visst är han fantastisk! Och den boken är underbar. Har du läst Kärleken?
  http://queenofkammebornia.se/2012/october/bortom-nara-i-rum.html

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...