söndag 3 juli 2011

Sommarvindar i håret, röda staket och morgonpromenader som luftar själen


Jag promenerar allt som oftast varje morgon. Har förmodligen inte undgått en enda läsare vid det här laget. Jag gör det av flera skäl. Dels för att bränna fett och kalorier, sätta pumpen och övriga kroppen i välförtjänt träning, fysiskt aktivera min fina hundvän, stänga av den mentala aktivitet som pågår i hjärntrakten och insupa naturens magiska energi.


Ofta styr jag stegen mot Slottskogen eftersom jag bor alldeles bredvid. (evigt tacksam) Så även denna sköna morgon. Någon som gjorde mig extra glad var upptäckten att man snickrat ihop en alldeles kärleksröd och vacker bro vid säldammarna. Den gjorde sig fint till den märktiga naturkulissen i bakgrunden och till mina fina sommarblommiga skor. Ellerhur ?


Sälar är så vackra djur som både jag och min lila hundvän kan stå och betrakta i evigheter. Det är något visst med just sälarnas coola beteenden som jag fascineras av. För att inte tala om hur otroligt söta dom är. Tänk på nästa gång du möter en säl på din morgonpromenad att dom har verkligen helt otroligt vackra och plirigt charmiga ögon.

7 kommentarer:

 1. Du menar alltså att sälen påminner om när man möter dig.....hihi. Puss

  SvaraRadera
 2. Men du är vl för goooo Marion. Puss och tack. L O V E

  SvaraRadera
 3. Åhhh du sprider så mycket energi och jag suger åt mig allt!!! Jag vill också va så där härligt positiv som du!
  Kan du skicka lite till mig :-)
  //Annelie
  www.legoblomma.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Älskar Slottsskogen OCH dina fantastiska skor!
  Kram från Öland!

  SvaraRadera
 5. Inte såååå ofta man möter en säl på morgonpromenaden här i Dalarna men OM jag gör det så ska jag spana in dom pliriga ögonen. :) Vi möter oftast en huggorm och jag har INGEN lust att spana in dom ögonen....

  SvaraRadera
 6. . . . tyvärr inte så ofta nå'n säl kommer simmande i kanalen här i Viken heller, eller i Storsjön heller för den delen, hm :)
  Synd dä, för då skulle jag tänka på dig :D
  Hade busfina vovvsan här i går och vi var ute i flera timmar faktiskt, så skönt :)
  Och ja - matchande skor o brofärg :)
  Fortsätt att vara du och ha det bara bäst, för det är du bara värd du fina
  :D

  SvaraRadera
 7. Promenader är mitt balsam för själen, min terapi och helt plötsligt har jag gått ner flera kilo och då äter jag verkligen allt.. men det är inte därför jag gör det utan för mitt psykiska välmående.. men idag har jag en slappardag i soffan, sådana behövs också.

  Kramar i massor till dig från Liv

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...