tisdag 5 juli 2011

Återvinna och (åter)vinna


Loppis, loppis loppis. tre ord jag ÄLSKAR. Tycker om tanken att återvinna och avskaffa slit och slängmentaliteten. Tycker om att man kan fynda. Men mest älskar jag nog att man kan hitta saker som inte finns någon annanstans. Jag är en udda filur som faller totalt för udda saker.Om det beror på att det bor en viss liten obstinat person i mig eller om det beror på att jag är allergisk mot tråkighet och att följa mängden vet jag inte riktigt och i ärlighetens namn så bryr jag mig inte.
Ett av dagens fynd är denna lite smått burleska tavla som passa utmärkt i vårt kök. Lovely


...och så hittade jag denna "gammaldagsa" tavlan föreställande en änglalik liten flicka som passade utmärkt på min gamla avskavda spegeldörr som står i ett hörn av vardagsrummet och bara är vacker. Att bara vara vacker är också en funktion god som någon tycker jag. Det tycker dock inte min yngsta dotter. Hon tycker att vi har lite väl många saker som bara är vackra och fullständigt saknar funktion i vårt hem. Antar att jag inte behöver nämna hennes reaktion när jag sa att jag ska släpa in en gammal rostig grind som dekoration också. 


Jag har ju infernaliskt svårt att gå förbi bokavdelningen utan att införskaffa ytterligare en härlig bok också. Den här gången blev det faktiskt en Björn Ranelid "Kvinnan är första könet". Det blir min första som jag läser av honom. Något i mig triggas en aning av Björns sätt att vara och hans något självgoda och arroganta attityd och kanske just därför som jag nu ska läsa den här boken. Ska erkänna att jag tycker att han behärskar vårt språk som en gud och skriver prosa som få så jag ser fram emot att dyka ner i denna.

I klädväg blev det denna gång en ljuvlig orientalisk kjol i rosa och svart med paljetter och vackra mönster som får mig att tänka på Tusen och en natt. Undrar just vem som dansat fram i den här före mig. Det är en sådan härlig tanke att vila i tycker jag en semesterdag som denna.

5 kommentarer:

 1. Å du underbara person och syster. Jag smittas verkligen av din nyfikenhet och talang att hitta saker som känns så Du. Vilka härliga grejer du skaffat dig. Har en liten fundering på att komma och hälsa på dig någon gång i mitten av aug om det passar och så där. Puss o kram

  SvaraRadera
 2. Passar ???? Jag gråter av glädje om du kommer till mig. Saknar, längtar. Puss

  SvaraRadera
 3. Fina minnen!
  Som barn hade jag änglatavlor ovanför sängen. Tyvärr är de inte kvar så i dag hänger en änglatavla köpt på loppis ovanför min säng.

  SvaraRadera
 4. Härliga fynd :)
  Riktiga Emmafynd :)
  :D

  SvaraRadera
 5. Skrev just en kommentar som inte ville fastna på pränt.. har problem med just de här kommentarslayouten även om jag inte förstår varför...

  Ville bara säga att änglatavlan är jag uppväxt med då den hänger i rosa rummet hos mormor och morfar. Där sover jag alltid när jag är på besök... så den är mig kär.

  Kramar till just dig från Liv

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...