torsdag 10 mars 2011

Tryggheten i att vara förberedd

Om ni undrar varför jag varit lite frånvarande här så beror det på att jag arbetat med olika förberedelser av mitt föredrag "Leva livet levande - inte bara överleva medan livet pågår" som hölls i Alingsås igår. Så underbart att få växa i mötet med en entusiastisk och intresserad publik. Att få sprida sitt budskap till andra och kanske så ett litet frö i själen hos någon och skapa nya perspektiv och infallsvinklar om att LIVET ÄR FANTASTISKT om vi bara vågar ta för oss och färdas på livsresan med ospecificerad biljett och UTAN Jantelagen.

Det är så märkligt det här med mig och förberedelser. Jag vill alltid känna mig riktigt förberedd inför sådana här situationer och planerar in i minsta delalj hur jag ska lägga upp det. Men när jag väl står där på scenen och strålkastaren slås på så är det som att adrenalinet av mötet med publiken ger en sån kick att jag glömmer totalt mitt välskrivna manus och går på känn. Självklart inom vissa förutbestämda ramar men ändå ganska fritt dansande genom stunden. Förmodligen är det bara trygghetskänslan av att jag ÄR förberedd och att det FINNS ett manus som jag behöver vetskap om för att släppa taget och glida rakt in i budskapet och LEVERERA.

Så här tror jag vi reagerar i många situationer i livet. Ta t ex flera jag pratat med som slutat röka, de behöver ibland bara VETA att det finns cigaretter hemma för att kunna slappna av och faktiskt låta bli den där lådan i köket där ciggen ligger. Vi lutar oss emot en slags invaggad ro och låter trygghetskänslan bli som en vän vi har bredvid oss och vi kan lugnt lägga fokus på annat.

Den här känslan av trygghet och att vara förberedd gör oss också så otroligt mycket mer bekväma i nervösa och utsatta situtioner. Jag har ju t ex coachat en hel del arbetssökanden som med jämna mellanrum befinner sig på olika anställningsintervjuer. Där kan man se en markant skillnad på när de förberett sig inför en intervju och lugnt kan luta sig tillbaka och känna att de gjort så gott de kan och bara kan förlita sig till stunden och fokusera på att göra så bra ifrån sig som möjligt. Eller när de inte förberett sig alls för då hamnar ofta fokus på en själva nervositet. Kontentan av det är att man tappar mycket av det arbetsgivaren säger eftersom fokuset ligger på ett annat håll.


Nej nu ska jag ta och förbereda mig för tvättstugan så jag får lite rena kläder att hoppa omkring i under helgen. Här är både snöigt, blåsigt och blött men vad gör väl det, vi har ju i alla fall ett väder det finns dom som inte har nåt väder alls som Pippi Långstrump sa. Och när våren envisas med att dröja får jag njuta av denna fantastiskt vackra vårbukett som jag fick efter föreläsningen istället.

Ta hand om er nu alla fina själar, och just ja, det var en sak till - kom ihåg att du är viktig och världen skulle vara lite fattigare om inte just DU fanns. SÅ enkelt är det.
kram

2 kommentarer:

 1. Jag håller bara med dig du fina :)
  För jag vill själv vara förberedd inför mina behandlingar, bara för att just kunna ge det bästa utav mig själv - just då :)
  Och att vara trygg i att mina kunskaper finns - men att ändå våga ge en fri behandling, där jag lyssnar efter vad den personen behöver just då :)
  Tänk om jag fått vara med i publiken - och varit med om den vackra o varma buketten i vårens färger - men, tja - får bli en annan gång :)
  Varmaste kraftgivande kramisen
  till dig NU
  :D

  SvaraRadera
 2. Åh, vad jag önskat att jag varit där och lyssnat på dig..

  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...