fredag 25 mars 2011

Om att våga eller inte våga

(Målning av mig. Teknik tunn akrylfärg på akvarellpapper Den lilla änglaflickan är en symbol för den som vågar trots vetskapen om att gräset kanske itne har en grönare färg på andra sidan)

Nej, visst kan det vara så att gräset inte är grönare på andra sidan som det gamla utslitna ordspråket säger, men det kan vara en klarare himmel och vackrare utsikt. Jag tycker egentligen inte att det där ordspråket är särskilt bra. Som ni säkert förstår har jag fått höra det ett flertal gånger eftersom jag gör ganska tvära kast i mitt liv och går ditt hjärtat leder mig. Jag kastar mig ut ibland utan skyddsnät för jag "känner" att jag vill och behöver det. Det kan handla om boende, arbete, intressen, kärlek osv. Då kommer ofta kommentaren  "Nå, va gräset så mycket grönare på andra sidan egentligen ?!" Eftersom jag slutat ångra saker och ting som redan tillhör det förflutna är det för mig en ganska dum och förminskande fråga. Vad spelar det för roll egentligen om nuläget är bättre eller sämre än dåläget eftersom dåläget redan är passerat ?

Visst kan det hända att gräset inte är grönare på andra sidan alla gånger men det kanske för med sig någon annan förändring som efteråt visar sig vara alldeles fantastiskt härlig.

Bromsa inte er själva när ni vill införa en förändring av något slag i era liv genom att ständigt blicka bakåt och jämföra. Känn var ni vill gå, ställ in siktet, fokusera och ta första steget mot målet.

Livet är fantastiskt oavsett gräsfärg. Det är ändå alltid skönt att spatsera omkring i med bara fötter en daggvåt morgon i juni oavsett färg.
Ellerhur ?

Ciao Bambinos :)

3 kommentarer:

 1. Jag tror hjärtat alltid leder en rätt, även om det innebär utmaningar. Man brukar ju också säga att man bara ångrar det man aldrig gjorde... och så det ju! Kram du fina och kloka

  SvaraRadera
 2. Skulle precis skriva så som "Maria" skrivit: att det enda vi kan ångra är det vi inte vågat prova".
  Och så ÄR det nog, så varför ska vi inte våga att prova, inget att förlora ju :)
  Jag tror nog att jag har "fegat" lite, där jag skulle behövt förändra - ska sluta med det - NU :)
  En "Att våga kraaamis" med lust o kärlek
  :D

  SvaraRadera
 3. Man kan ju faktiskt inte veta vad gräset har för färg eller vilka blommor som växer där om man inte ens tar sig besväret att våga upptäcka det..

  Precis som du har vissa undrat över mina val och inte alltid förstått dem.. men går vi dit hjärtat leder oss har vi i alla fall prövat och då hittar man sina egna svar och erfarenheter.. om man låter sig ledas kanske man hamnar där någon annan vill gå eller åt ett annat håll än dit man är ämnad att vara..

  Läste en rad frågor i Kattis som skulle synliggöra om man inte var där man ville.. men jag svarade JA på varenda en. Härligt, för så har det inte alltid varit..

  Kramar och tack för inspiration, stöd och modet att våga. Du är en pippiängel i mina ögon och det är den största komplimang du kan få...

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...