tisdag 1 mars 2011

Drömliv - lycklig på riktigt


Eftersom jag arbetar med coaching och personlig utveckling av olika former så hamnar jag också lätt i den genren av böcker. Självhjälpsböcker, tro på dig själv-litteratur, personlig utvecklingsläsning and you name it. Jag har verkligen läst en hel del av dessa böcker under de senaste åren. Allt är inte guld som glimmar ska tilläggas. Dock är det ju som så att det som är bra för någon annan kanske inte alls passar för mig osv. Nu har jag klämt en till i raden självhjälpslitteratur.

Måste erkänna att jag var lite avtrubbad och hade itne särskilt stor förväntningar när jag började läsa "Drömliv - lycklig" på riktigt" men eftersom min finfina sons flickvän köpte den här åt mig så skulle jag självklart läsa.

Jag blev glatt överaskad. Den här föll mig i smaken helt och hållet. Den är skriven av Karin Nordlander och Kajsa Ingemarsson. Eftersom Kajsa skriver otroligt lättlästa och sköna romaner trodde jag nog att hon skulle hålla sig till det och inte haka på "tro på sig själv-trenden". Men fel hade jag och jag är den första att erkänna.

I den här boken får vi dels följa Karin och Kajsas personliga erfarenheter varvat med tips, råd, kunskap och rena forskningsrön. Nu är det ju många böcker som redan gjort det här så varför är då denna så extra läsvärd? Jo den har en humoristisk och skön distans till det mesta utan att bli vare sig naiv eller banalt käck. Man kan relatera till sig själv på ett utvecklande sätt och den kommer med en hel del nytt och matnyttigt för oss som vill skapa oss ett drömliv och bli lyckliga på riktigt.
Så om du inte redan läst den kan jag tipsa om en skön läsning nu när våren ändå verkar dröja med sin ankomst. Tänd ljus, kryp ner under filten, häll upp en god kopp the och läs er lyckliga.

Kram på Er

7 kommentarer:

 1. Så go hon var som köpte en så'n läsvärd bok till dig min vän :)
  Och så nyttigt det är att erkänna när man har fel :)
  Jag har massor av böcker jag också, trängs i mina hyllor, men inte den :)
  Tack för tipset - Ska hålla utkik efter den :)
  Love till dig du fina
  från "mig" :D

  SvaraRadera
 2. Härligt med positiva överraskningar när man inte har några förväntningar. Kramar...

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset.. även jag har nog haft lite förutfattade tankar kring den boken..men jag gillar när allt inte är som jag tror så jag ska lägga den till att läsa listan.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset .
  Ska ta och titta närmare på den.
  kram

  SvaraRadera
 5. Jag har också läst den och gillade den verkligen! Det var mycket jag kunde relatera till. Kul att du ändrade uppfattning! Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för lästipset, då kanske den är läsvärd trots allt, kul att bli glatt överraskad av en bok, läser också väldigt många böcker i den kategorin, så den ska jag nog prova.

  Emma, jag har skickat adressen min till dig, men den kom nog på villovägar då, har sänt den igen och hoppas den kommer fram nu...

  Ha det gott!

  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 7. Titta nu om mailet kommit fram...

  Kram Yvonne

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...