lördag 22 januari 2011

Tiden - den räcker inte riktigt till just nu


Som ni säkert märkt är jag inte direkt ihärdig med mina inlägg just nu. Anledningen är att jag packar, sorterar, bär trappor upp och trappor ner, kör mellan Ludvika och Göteborg. Det är slitsamt men det blir bra när det blir klart och jag är ganska bra på att se målbilden framför mig när det känns som tyngst.
.


Jag visualiserar hur allt känns när jag sitter vid mitt staffli i Majorna och målar tavlor, tänker tankar av livgivande karaktär och dricker nygjord amatör-latte eller hur jag promenerar med min lilla Svante Lindberg-hund genom anrika gator och småtrevliga kvarter intill hamnen med havsdoft i näsan och kustvindar i håret. En annan sak jag väljer att se framför mig är hur jag kan gå på teater, vernissage, föreläsningar och andra härliga kulturevenemang som Götet har att erbjuda en kulturnörd som mig. Eller kanske hur jag sitter med min fina dotter och äter frukost på kulturcafe Zenit i den vårvarma aprilsolen en lördagsmorgon.


Det här är "morötter" som gör att man orkar sortera ett skåp till, packa en kartong ytterligare och springa ännu en gång med blytunga boklådor (jag har onödigt många böcker trots att jag vinkat farväl till väldigt många färdiglästa böcker) i trappor från h-vetet.

Den fysiska procedur det innebär att flytta är inte det man sätter högst på listan över energigivande och genomroliga saker man vill göra här i livet. Men om allt ständigt var ett kul kalas så skulle vi ju inte ens märka av det eftersom det inte fanns en motbalans att jämföra med. Ellerhur ? !

Må ni alla få en kanonlördagskväll med massor av skön lathet, tända ljus och varma tankar om livet. Spendera kvällen med att tänka på sådant som gör hjärtat varmt, leendet stort och känslorna vackert gnistrande. Det tänker i a f jag göra

kram på Er alla

8 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt fin blogg du har. Hittade precis den (genom Fighters blogg), och har bara varit här inne ca 10 sekunder och känner att jag måste stanna och läsa mer. Känns så varm och ombonad! =)
  Välkommen til Göteborg!!!!! Gött val av stad. Vi kanske syns i vimlet... =)
  Varmaste hälsnignar
  Annika

  SvaraRadera
 2. Oh wow! Jag såg precis dina målningar!!!!!!!!! Du har ett "fan" i mig. Jag fullkomligt älskar dem!!
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 3. Du kommer att få det sååå bra i Göteborg, trots att du kommer längre från mig (snyft) :( :)
  Jag unnar dig att få det bara bäst, vet du väl :)
  Vi kommer säkert att träffas där, för jag har ju en väninna som flyttat från Viken till G-borg :)
  Jag ska visa henne vägen till dig o din varma kärleksfulla blogg :)
  Ta pauser och var rädd om dig, så att du inte sliter ut dig min fina vän :)
  Kraftfulla kärleksfulla kraamen från mig, så att du "kommer hem" o får det bäst :D

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att flytta till Göteborg. Längtar hem när du berättar om allt du ska göra den dag du bor där! Är född och uppväxt i Götet och har hela min släkt där... Du kommer att bli lycklig där! Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Välkommen till Göteborg! Här är det gôtt att leva :)

  SvaraRadera
 6. Tänker också i målbilder då jag packar o sorterar. Gammalt åker ut och nytt ska in.
  Våren ska mötas på nya prommenadvägar, nya ansikten att le mot och nya vyer från mina fönster. Något att se fram mot i nuvarande småkaos och tunga dagar.

  SvaraRadera
 7. Annika
  Kul att du hittat hit och känn dig varmt välkommen

  Delfinolin
  Klart vi ska ses när du hälsar på din väninna i Götet:) Tack för att du finns och sprider enorm glädje

  Kim
  Ja jag tror också att Götet kommer att göra mig gott på flera härliga sätt

  Färgtrappan
  japp våren ska mötas med stort hjärta, leende på läpparna och bus i blick

  Kram på er alla och tack för att ni kommenterar
  Tack härliga du:)

  Kvinna som upptäckt mycket

  SvaraRadera
 8. Jag vill också ta en fika med dig på Zenit! Det är ett fantastiskt café :).
  Jag gillar inte det fysiska arbetet med att flytta men egentligen är det ju bara en del på vägen och målbilden är den viktiga...

  Härligt att du fick lite energi av min förälskelse... ibland tar den bokstavligen andan ur mig och ibland utmanar den mig men jag fortsätter att försöka dansa i nuet istället för att vara i en framtid jag inte vet nåt om..

  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...