måndag 24 januari 2011

Beslut

"Ett beslut är ofta ett resultat av att du tröttnat på att tänka"
Finns det något du är mer än överjävligt trött på att tänka på just nu ? Något som liksom gnager hål i dina dagar och maler sönder din närvaro ?

Ja då kanske det är dags för lite beslutsfattande. Det kan ju vara i grunden ett lätt beslut eller ett mera svårt beslut. Ofta, kan jag meddela, beror vår brist på beslutsfattande på vår rädsla för den eventuella förändring eller konskekvens det innebär om man fattar just det här beslutet. Rädslan för att ångra sig kan också vara en bidragande och knagande faktor. Oftast om vi fattar beslut som känns rätt i magtrakten så kommer vi inte att ångra oss. Har sagt det förut och säger det igen. ". När det är rätt känns det lätt"Men om det skulle visa sig att du ångrar dig i framtiden så tar framtiden och du hand om det då och något nytt fantastiskt och lärorikt kommer att komma även ur det. En annan fråga man kan ställa sig när man tänker sönder dagarna och tvekar inför ett beslut är:

" Är min rädsla större än min vilja att förändra och är jag slav under mina egna rädslor" ?

Det här är något att fundera lite över om du går i tankar som du känner att du börjar tröttna på och känner att en förändring vore på sin plats för att ditt liv ska bli den fantastiska resa som du faktiskt är värd.


Kom ihåg :
Jag har inga svar för dig men det har DU

love

6 kommentarer:

 1. Ja du min fina vän :)
  Jag tror faktiskt att det enda vi ångrar på slutet är det vi INTE vågade förändra :)
  Jättebra ord :)
  Nu tar vi BESLUT om att stå på oss, att våga tro o ha tillit, för att få leva i den framtid som bara vi själva kan skapa oss :)
  Varma o beslutsamma kramen till dig min ängel, från mig som har förändrat mitt liv stort (men som fortfarande är i den processen) :D

  SvaraRadera
 2. så sant så sant ändå så fastnar man med jämna mellanrum i sina tankar.
  Ha det gott.)

  SvaraRadera
 3. Hej Emma!
  Vad roligt att du har en blogg och att jag hittade dig! Denna kommer jag att följa :) Du var en sådan positiv coach till mig med alla övningar och postitiva ord, jag har sparat alltihop! :) Du verkar ha massa nyttigt här inne med! Och jag är helt säker på att du ger andra människor energi genom bloggen! :) Så jag hänger på vågen att följa denna blogg!

  Såg att du gillade Mia Törnblom, tänkte bara tipsa om att hon kommer vara med ikväll på ett nytt program som heter "Jakten på lyckan", Svt2 kl. 21.30. Ifall du inte redan visste av det. Här har du hemsidan om programmet: http://svt.se/2.149234/
  Verkar som något att titta på :)

  Hoppas att du har det härligt!
  Linn H

  SvaraRadera
 4. Härligt inlägg, som vanligt! Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Visst är det så. Önskar dig en bra onsdag.

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...