torsdag 6 januari 2011

Rapport från ett flytt - K A O S

Jag använder just nu mina dagar till att riva, röja, packa, plocka och åter packa. Jag har flyttat några gånger i mitt vuxna liv. Dock inte så många. Dessa tidigare flyttar har inneburit att jag kunnat flyttat med mig kaos och osorterade kartonger till nästa ställe med avsikt att sortera och slänga senare (vilket jag självklart inte gjort) Den här flytten blir lite annorlunda. Här ska jag byta plattform, liv och t o m landsända. Jag ska också flytta till ett mycket mindre boende och tillhörigheterna ska dessutom delas upp.

Det här betyder att jag genomgår en process. Jag hittar små och stora saker som betyder i hjärtat, delar av liv, gamla kärleksbrev, gåvor och mängder av minnen nersparade i skavda kartonger från förr. Skit och värdefullt i blandade kompotter. Jag ser tillbaka på ett förflutet och väver ihop det med min nutid för att kunna skapa och planera en framtid. Den här smått kaosartade flyttprocessen är förmodligen otroligt nödvändig och utvecklande. Men jag lovar - den är grymt omtumlande..

Det känns som en inventering av en familj och ett gemensamt liv. Jag ser tillbaka och minns. Ibland med glädje, ibland med sorg och ibland med en förundran som skapar insikter.

En slutsats jag kommit fram till är att man kan inte spara allt. Det är ju trots allt bara saker. Materiella sådana. Så nu sparas bara det som har ett affektionsvärde eller ett annat känslomässigt värde och sådant som kan "vara bra att ha" på RIKTIGT.

9 kommentarer:

 1. Hejsan, där konstnärinnan!! Ifrån en annan konstig "inna"..Helt Ljuvliga tavlor...
  Har varit i dessa flyttperioder. Den sista in till 50 Kv..det bidde en tummetott. Måla får jag gör i en kökshörna!! men det går braaa!! Har blivit absolut feeeena på Kompakt living..he-he...
  Vist är "Klokegård,s" sida inspirerande!?.. Nu kommer jag in på MINA favvosidor tack vara det. De som geer nåt mer..Underbart

  Gla'Torsda'... önskar Pihlan

  SvaraRadera
 2. Lycka till, både med sorterandet och det nya. *kram*

  SvaraRadera
 3. Å kära älskade söstra mi. Jag hade verkligen önskat att jag kunnat vara dig till hjälp en sådan här gång. Men just Nu har vi båda våra liv med olika innehåll som kräver vår uppmärksamhet. Det gör mig lite ont i hjärtat att inte kunna vara dig behjälplig nu faktiskt. Men du vet att jag Alltid Finns här med min existens och omtanke om dig. Gör nu det som är bäst för dig och er alla, allt blir som det ska. Puss

  SvaraRadera
 4. NU först såg jag din kommentar om att jag håller till i dina trakter :) Ja, det är inte så långt... om jag fattat rätt :)

  SvaraRadera
 5. Goaste vännen, kan utifrån egen erfarenhet förstå att det är omtumlande, och ja, kan bara skicka dig en jättestor kram, och säga att det ska bli kul att ses snart! KRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAA Di

  SvaraRadera
 6. Men min änglavän, här händer det grejer vill jag lova. Flytta nu inte för lååångt från mig, för jag vill gärna träffa dig fantastiska vän IRL :)
  Du behöver kraft o hjälp från änglarna, så här får du hjälp av ärkeängeln Haniel som säger: Trust and follow yor renewed passion in your love, life and career" :)
  Var väl fint: lita på och följ passionen för kärlek, livet och karriären :) (vet jag att du gör) Änglarna kan vi alltid lita på, dom finns för oss och tar över våra bekymmer o problem, löser allt åt oss :)
  Varm kram med kärlek, kraft på alla nivåer och ett jättelyckatill med tillit o tro för en suverän framtid (iaf när allt är sorterat o ordnat o hamnat på sin plats)
  :D

  SvaraRadera
 7. Utifrån att KAOS är början till ordning så LYCKA TILL MED 2011.

  SvaraRadera
 8. åh,att flytta är något jag har dålig attityd till för jag tycker det är så trist att packa ner saker... men det är bra att rensa och jag ska snart göra en sån omgång till..

  Ses imöro :)

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Det positiva med att flytta är att man får en möjlighet att gå tillbaka och gå igenom de där sakerna man nästan glömt, allt annat är tufft och jobbigt, även om man vet att det blir bra till slut!

  Varmaste kramarna i flyttröran!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...