måndag 17 januari 2011

Affirmationers kraft

Affirmationer är ett fantastiskt och effektivt sätt att ta kontroll över sin egen tankeverksamhet. Ett sätt att stärka sig själv och sin egen förmåga att skapa det liv man själv vill ha. Det är ju trots allt i tanken allt börjar och tar sin härliga form. En affirmation är ett starkt, positivt uttalande som man säger till sig själv om att något redan är fullbordat. Alltså ett sätt att ge fast form åt något du föreställer dig och vill ska hända.
.
De flesta av oss är medvetna om att vi nästan oupphörligen redan har en inre "dialog" som pågår i vår tankeverksamhet. Sinnet är alltså sysselsatt med att tala till sig själv. Det här ger en ändlös påverkan och kommentar till livet, världen, våra känslor, våra problem, andra människor med mera. Tyvärr är mestadelen av den här inre dialogen negativ och energislukande. Det är spom bandinspelningar av gamla mönster vi följt i hela vårt liv. T ex kanske vi finner att vi vanemässigt tänker tankar som "det kommer aldrig att gå" eller " "jag är ful, fet och har dessutom fått en finne på näsan" eller jag kommer aldrig att få det där jobbet eftersom det är så många som sökt" eller " jag gör då alltid bort mig och klantar mig" osv osv. Känns det igen ?.
De här pågående programmeringarna påverkar oss mer än vi någonsin kan ana. Dock i negativ bemärkelse. Det är alltså också en slags affirmationer som vi tillåter försura och påverka vår verklighet och vårt förhållande till os själva.
Dags att bryta mönster och vända affirmationerna till positiv drivkraft istället. Kom ihåg :

Du äger tankarna - tankarna äger inte dig ! ! !.
Hjärnan är på många sätt fenomenal men den kan bara tänka en enda tanke i taget. Så fr o m idag kan du (om du vill) bestämma dig för att byta ut det här gamla förlegade, utnötta och negativa tankepladdret i hjärnan mot positiva, inspirerande och stärkande affirmationer som ger dig drivkraft in i framtiden. Det här är ett kraftfullt sätt som på mycket kort tid kan fullständigt förvandla våra attityder och förväntningar på livet och därigenom förändra det vi skapar åt oss själva. Vad sägs ? Hur mycket finns det att förlora ?
Affirmationer kan sägas tyst, högt, sjungas, skrivas, recisteras ja vad helst som passar dig. Den kan bestå av vilket positivt uttalande som helst.

Om du t ex brukar tänka "det är ingen ide, jag får ändå aldrig vad jag vill" kan du byta ut mot "jag har möjlighet att skapa vad jag vill i mitt liv" "allt är möjligt" eller " jag har styrkan och kapaciteten inom mig" eller helt enkelt "jag duger, det här fixar jag" eller varför inte bara "jag kan". Känn vad som känns bäst för just dig. Känns det som en lögn - skit i det. Fake it till you make it. Vem har sagt att det negativa malandet är en sanning.
Ta gärna för vana att med jämna mellanrum under dagen säga eller skriva till dig själv att du är vacker, stark, frisk, på gång, har förmågan som krävs. Gör det här till en vana och jag LOVAR rakt upp och ner att ditt liv kommer att få nya nyanser och dina chanser att få ett mer stimulerande och lyckligt liv ökar. What you give is what you get, så ge dig själv det du vill att ditt liv ska bestå av.
10 kommentarer:

 1. Finns inget kraftfullare o bättre att ta till :)
  Livet blir ju som vi tänker (som sagt) :)
  Affirmation till dig att du bara få.. (HAR) det bäst i Göteborg - att det bara bli.. (ÄR) bäst för dig där :)
  Änglars kraft o beskydd till dig
  från "mig" tillsammans med en varm kram :D

  SvaraRadera
 2. Att komma in här är balsam för själen.
  Tack.


  Undrar var du köpt de fina affirmationskorten du visade i ett tidigare inlägg.
  Jag har köpt från Kreativ Insikt, men alltid kul med nya.

  varm kram!

  SvaraRadera
 3. Ja. Affirmationer. Min räddning. :-)

  SvaraRadera
 4. oroshjärta
  Kram på dig:)

  Delfinolin
  Tack och en stor änglakram till dig

  Fighter
  Jag har köpt mina kort via Mareld och det är Louise L Hay´s kort. De är helt underbara

  Alexandra
  Ja visst är det kraftfullt

  Kram på er alla

  SvaraRadera
 5. Hej!!
  Hittade din blogg förra veckan.. Vilken fantastisk blogg o vilken underbar konst! Det känns i hjärta o själ när man läser det du skrivit o ser det du målat!
  Kram Linnea

  SvaraRadera
 6. Dina texter och målningar ger verkligen "LIVSKRAFT".

  SvaraRadera
 7. Hej !
  Du har en utmaning på min blogg :)
  Ha en skön kväll
  kram

  SvaraRadera
 8. Hittade den här via Caja och vill sprida den vidare:

  ────(♥)(♥)(♥)────(♥)(♥)(♥) __ ɪƒ ƴσυ'ʀє αʟσηє,
  ──(♥)██████(♥)(♥)██████(♥) ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɧα∂σѡ.
  ─(♥)████████(♥)████████(♥) ɪƒ ƴσυ ѡαηт тσ cʀƴ,
  ─(♥)██████████████████(♥) ɪ´ɱ ƴσυʀ ѕɧσυʟ∂єʀ.
  ──(♥)████████████████(♥) ɪƒ ƴσυ ѡαηт α ɧυɢ,
  ────(♥)████████████(♥) __ ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ρɪʟʟσѡ.
  ──────(♥)████████(♥) ɪƒ ƴσυ ηєє∂ тσ ɓє ɧαρρƴ,
  ────────(♥)████(♥) __ ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɱɪʟє.
  ─────────(♥)██(♥) ɓυт αηƴтɪɱє ƴσυ ηєє∂ α ƒʀɪєη∂,
  ───────────(♥) __ ɪ'ʟʟ ʝυѕт ɓє ɱє.

  SvaraRadera
 9. Tack fina Fighter för det enastående vackra hjärtat:):)

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...