tisdag 21 december 2010

LUCKA NR 21


I lucka nr 21 skulle jag vilja utmana eller kanske mer be dig att sprida "goda rykten" omkring dig

Ett sätt vilket vi kan hjälpa varandra och skapa en bättre atmosfär och en härligare tillvaro för oss alla att vistas i är att sprida goda rykten omkring oss hejvilt. Alltså att öka den goda "tankemassa" som omger var och en av oss. Vara med om och arbeta gemensamt för det. Det är ju vi som trots allt bär det grundläggande ansvaret för vår egen tillvaro

Sprid mängder med rykten om det som är gott. Ge komplimanger. Föröka det som ger positiva känslor både i dig som givare och för mottagare.

Gör det här för att må bättre själv. För det är faktiskt kontentan. Prova

Prata gott om medarbetare, grannar, vänner, föräldrar, kassörskan i affären, patienter, din partner. Tala mycket och ofta om det som är sant och gott. Det här är faktiskt ett både roligt, utvecklande och enkelt sätt att förändra världen och dig själv.

Kom också ihåg att man pratar inte skit om den som inte pratar skit. Men man pratar ofta skit om den som själv gör sig omaket att prata skit om andra. Bumeranglagen träder in.

Ta till ex en arbetsgrupp som är fri från skitsnack, den blir både tryggare och mer lycklig. Ju tryggare gruppen är desto bättre löser de sina uppgifter. I slutänden kommer hela gruppen att känna större mening och delaktighet på sin arbetsplats.

Så börja sprid det själv vill ha och få tillbaka tusenfallt. Kom ihåg att inte tro på det jag säger. prova själv istället:)

Lycka till alla helsköna personligheter som läser min blogg


9 kommentarer:

 1. Åh vad jag tycker om din adventskalender! Full av kloka ord men utan pekpinnar eller dåligt samvete!

  Du är fantastisk! Fortsätt att vara ditt underbara jag!

  SvaraRadera
 2. La Verde
  Tack fina du för de orden. jag behövde varenda ett just exakt nu.
  Lovley att du kan ha nytta av kalendern också
  kram på dig

  SvaraRadera
 3. Vilken bra ruta i kalenderna för positiv förändring av våra tankar :)
  Så härligt att vi är flera som sprider positiva och härliga tankar om oss alla - istället för att sprida skit o smutsiga tankar :)
  Tack för dina härliga tankeord och för att du finns - för att du är du och för att du behövs här i vår tuffa värld :)
  Positiva o varma kramen med kärlek o omtanke till dig från mig NU :D

  SvaraRadera
 4. Det underbara är att upptäcka hur glad man blir av att göra andra glada. Och inte genom självuppoffrande saker, utan av de där små enkla komplimangerna, kommentarerna som är lätt att dela med sig av - bara man bestämmer sig för det!
  Tack för påminnelsen!

  kram
  Anneli

  SvaraRadera
 5. Hurra för klokorden! Du förmedlar så mycket härlig energi! Tack för det! Kram!

  SvaraRadera
 6. Det är så fantastiskt att sprida komplimanger
  omkring sig, speciellt när personerna blir
  genuint glada. Fantastiskt!

  SvaraRadera
 7. Så sant, och ändå är det så viktigt att bli påmind ibland! Tack för det och för alla goda energivibbar som du förmedlar via din blogg! Det är såna personer som du som gör att jag orkar var den där glädjespridaren som jag bestämt mig för och som många ser lite frågande ut inför....
  Kram på dig sötnos!

  SvaraRadera
 8. Mycket sant och bra. Jag brukar försöka tänka på det ibland - att komma ihåg att säga bra saker, tex tala om för killen i kassan på OK att jag blir så glad för att han alltid är så trevlig när man handlar.
  Du förmedlar mycket klokt och bara ditt härliga leende ovan sprider glädje! GOD JUL!

  SvaraRadera
 9. Men tacka alla fina ni.
  Julpussar och kärlekbloss till eder alla:):)

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...