måndag 6 december 2010

Gestalter


För något år sedan när jag var i en av mina s k förändringsfaser (vilken i ordningen är obesämt dock eftersom jag är en rastlös själ som hoppar vilt i livskarusellen) målade jag några målningar i en serie som jag kallade "Gestalter". Eller egentligen målade dom sig själv som en slags kanalisering över det som pågick i mitt liv och i mitt inre just då.
De är alltså mänskliga, eller för all del omänskliga om man det vill, gestalter utan ansikten, armar och ben som uttrycker olika känslolägen, beteenden, skeenden och roller bara genom sitt kroppsspråk. De är nu en gruppinstallation som jag inte vill skilja från varandra. Jag tycker dom skulle passa på en offentlig plats där förbipasserande människor kan reflektera, tolka, reagera, känna igen sig, irritera, agera eller vad man behöver göra just då. Jag vill att dom ska vara en samling personer där betraktaren väver in sin personliga tolkning och därigenom kan dom få hundra olika uttryck och inget är rätt eller fel.

Dessa, mina gestalter, har stått mig varmt om hjärtat och blev undanpackade i papper under ett långt tag. Nu ville dom komma fram och få ett offentligt hem där de kan inspirera andra.

4 kommentarer:

 1. Bara gillar :)
  Så kraftfulla :)
  Heja på min vän :)
  Och det var nå'n vis kvinna som sa att det du verkligen vill - kan du :) Vem då? Var det du?

  Kramis igen o tack för titten inne hos mig :D

  SvaraRadera
 2. Hoppas att dom kommer till ett ställe där människor har tid att reflektera över dom fina gestalterna som talar sitt tydliga språk.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiskt vackra bilder!
  Sv: Tack för dina värmande ord! Sköt om dig och ha en härlig kväll!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...